Подготвят нова екранизация на „Брулени хълмове“,

Снимка: Mike Coppola/Getty Images; Monica Schipper/Getty Images

Подготвят нова екранизация на „Брулени хълмове“,

Снимка: Mike Coppola/Getty Images; Monica Schipper/Getty Images
Сподели

Марго Роби и Джейкъб Елорди ще си партнират за нова адаптация на класиката „Брулени хълмове“. Романът на Емили Бронте, многократно екранизиран, този път ще бъде интерпретиран от режисьорката Емералд Фенел, Тя е създателката на филма „Момиче с потенциал“, награден с „Оскар“ за оригинален сценарий. Работи и по „Солтбърн“, който макар и наличен в стрийминг платформа, се превърна в хит.

Роби и Елорди поемат главните образи на Катрин и Хийтклиф, потвърждава „Дедлайн”. „Брулени хълмове” излиза за първи път през 1850 г., но и до днес се възприема от мнозина за задължително четиво. Сюжетът проследява сложната история между членовете на семействата Ърншоу и Линтън след появата на осиновения Хийтклиф.

Освен режисьор, Фенел ще бъде сценаристка и продуцентка на филма, пише „Площад Славейков“. Към момента все още няма потвърждение дали тя ще се придържа към основната сюжетна линия, или ще направи по-съвременна адаптация на класиката. Снимките ще започнат през 2025 г. във Великобритания.

Марго Роби последно участва в и продуцира „Барби”, който отчете над 1,4 млрд. долара в боксофиса. Джейкъб Елорди път става популярен с ролята си в сериала „Еуфория” и вече е работил с Фенел по „Солтбърн”.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас