Представят премиерно 50-ия филм на Уди Алън в Бургас

Снимка: Gravier Productions

Представят премиерно 50-ия филм на Уди Алън в Бургас

Снимка: Gravier Productions
Сподели

След като беше излъчен на фестивала „Киномания“, най-новият филм на режисьора Уди Алън – „Чист късмет“, ще има премиерна прожекция в Бургас. Тя ще бъде на 16 декември в Културен дом НХК.

В своя 50-и поред филм Алън се връща към традицията на криминалните интриги

от предишните си филми като „Мач пойнт“ и „Сънят на Касандра“. Различното е, че филмът е заснет като изцяло френска продукция. Това включва и финансирането, и актьорите, и езикът.

Сюжетът представя заплетена любовна история с изневяра и отмъщение. В главните роли на обзетите от пагубна страст любовници са актрисата Лу дьо Лааж и изгряващата звезда на френското кино Нилс Шнайдер.

Популярният Мелвил Пупо играе преуспяващ мъж, търсещ отмъщение за изневярата на съпругата си. Комедийната актриса Валери Льомерсие (популярна и с ролята си на Селин Дион в биографичния филм за певицата) е в ролята на колоритната тъща. В нейния образ най-силно се проявява и типичният за Уди Алън хумор, гласи описанието на филма.

Макар филмографията му да е неразривно свързана с Ню Йорк,

Париж винаги е заемал специално място в сърцето му.

„Не говоря френски и разбирам още по-малко, но като завърших сценария, си помислих, че ще бъде страхотно преживяване да го снимам на френски – споделя режисьорът. –

Винаги съм бил влюбен в европейското кино

и когато предложих на продуцентите да го направим на френски език, те откликнаха с ентусиазъм“.

„Чист късмет“ може да се окаже и последният филм на режисьора – нещо, което Алън загатна в скорошно интервю. Той не иска да се отказва от киното, но сподели за все по-големите трудности в намирането на финансиране за проектите си.

Актуално

Избрано за вас