Принц Уилям с кауза за бездомните в документален филм

Снимка: Dominic Lipinski/Pool via Reuters

Принц Уилям с кауза за бездомните в документален филм

Снимка: Dominic Lipinski/Pool via Reuters
Сподели

Принц Уилям ще участва в нова документална поредица, посветена на бездомните. Тази кауза е отдавна подкрепeна от синa на Чарлз III и лейди Даяна.

Предварително озаглавена „Принц Уилям: Ние можем да сложим край на бездомността“, поредицата от две части ще бъде посветена на първата година от програмата “Homewards“. Тя е основана от принца на Уелс през миналата година и нейният план за действие е предвиден за пет години.

В документалния филм, чието излъчване е планирано за тази есен, ще участват бивши и настоящи бездомници, както и активисти на “Homewards“. Ще има и ръководители на други проекти, участващи в същата борба. Това съобщи 20 minutes.

Принцът на Уелс се ангажира за пръв път с каузата на 11-годишна възраст. Тогава придружава майка си лейди Даяна в приют. От този момент нататък той мечтае да създаде програма за бездомните в Англия. Тя вече е факт.

Снимка: Getty Images

Той се надява, че тя ще бъде ефективна в борбата с бедността в редица градове и региони в страната. Като не изключва Нюпорт в Южен Уелс, Пул близо до Борнемут, Крайстчърч в квартал Ламбет в Южен Лондон, както и Белфаст, Абърдийн и Шефилд.

Филмовият продуцент на поредицата Лео Бърли се надява, че свидетелствата и участието на принца ще окажат въздействие. ,,Чухме някои невероятно трогателни истории от хора, изправени пред бездомността в цялата страна“, коментира той. ,,Всички, с които снимахме,

бяха възхитени от вниманието, което принц Уилям и “Homewards“ привличат към кризата.“

Вземайки за пример делото на майка си, принц Уилям се сближава с редица благотворителни организации за бездомни хора на много ранен етап.

За да разбере по-добре тяхното положение през 2009 г. съпругът на Кейт Мидълтън решава да приеме предизвикателството на фондация Centrepoint. То представлява престой за една нощ на лондонска улица, до купчина боклуци посред зима.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас