Първи кадри от новия сериал от вселената на „Игра на тронове“

Снимка: HBO

Първи кадри от новия сериал от вселената на „Игра на тронове“

Снимка: HBO
Сподели

Танцът на драконите в Домът на дракона“ тепърва започва, но HBO ни дава първи поглед към следващия спиноф на „Игра на тронове“ – „Рицар на седемте кралства“.

Първият кадър на Питър Клафи в ролята на Дънкан „Дънка“ Високия се появи в момент, когато продукцията се снима в Белфаст, Ирландия. Не само това, но и петима други актьори са потвърдили участието си в актьорския състав. Това пише Entertainment Weekly. Новият сериал от вселената на „Игра на тронове“, озаглавен

„Рицар на Седемте кралства“, ще бъде шест епизода.
Снимка: HBO

Историята в сериала е по повестта на Джордж Р. Р. Мартин „Странстващият рицар“. Действието се развива един век преди събитията от „Игра на тронове“. На Железния трон е родът Таргариен,

драконите са мъртви и от тях са останали само спомените

на народа от Седемте кралства. В центъра на сюжета са рицар и оръженосец, които скитат из Вестерос. Това са младият, наивен, смел рицар Дънкан Високия и неговият малък оръженосец Ег. В странстванията си двамата другари се сблъскват с препятствия, от които тръгват легенди за техните геройства.

Питър Клафи като Дънкан Високия; Снимка: HBO

В ролите  на Дънкан Високия и Ег влизат 27-годишният Питър Клафи и 9-годишният Декстър Сол Ансел. Плът и кръв на персонажите в спиноф сериала на „Игра на тронове“ дават още актьорите Фин Бенет (Ерион Таргариен), Бърти Карвел (Бейлор Таргариен), Танзин Крауфорд (Тансел), Даниел Ингс (Лионел Баратеон), Сам Спруел (Мекар Таргариен).

Сценаристите Джордж Р. Р. Мартин и Айра Паркър са и изпълнителни продуценти заедно с Райън Кондал, Винс Джерардис, Сара Брадшоу и Оуен Харис, който е и режисьор на три епизода. Останалите три ще бъдат с режисьор Сара Адина Смит („Lessons In Chemistry“, „Hanna“, „Buster’s Mal Heart“).

Актуално

Избрано за вас