Райън Гослинг коментира номинациите за „Оскар“: „Няма Кен без Барби“

Снимка: Warner Bros.

Райън Гослинг коментира номинациите за „Оскар“: „Няма Кен без Барби“

Снимка: Warner Bros.
Сподели

Райън Гослинг е благодарен за номинацията си за „Оскар“, но се присъедини към множеството хора, които поставят под съмнение пропускането на колежката му Марго Роби и режисьорката Грета Гъруиг в съответните категории.

Във вторник, 23 януари, Гослинг

беше номиниран в категорията за поддържаща мъжка роля

за образа на куклата Кен в „Барби“. Продукцията се превърна в най-големия блокбъстър на миналата година, в който Гослинг играе заедно с Роби в ролята на Барби.

Номинацията му е една от осемте, които филмът получи. Но фурорът около това, че режисьорът на хитовия филм и главната актриса не получиха индивидуални номинации продължава от обявяването на номинациите насам.

Въпреки че Гъруиг и Роби не бяха отличени поотделно,

всяка от тях получи номинация за „Оскар“

тази седмица. Режисьорът беше отличена в категорията за адаптиран сценарий заедно със съавтора на „Барби“ и нейн съпруг – Ноа Баумбах. А Роби – като продуцент с номинацията за най-добър филм, заедно с още трима други.

Снимка: Warner Bros.

В изявлението си Гослинг почете и своята колежка Америка Ферера. Тя изненадващо получи наградата за поддържаща женска роля за участието си във филма.

Ето и пълното изявление на Гослинг, предоставено на CNN:

„За мен е изключителна чест да бъда номиниран от моите колеги заедно с такива забележителни артисти в година с толкова много велики филми. И никога не съм си мислил, че ще го кажа, но също така съм изключително почетен и горд, че това е за ролята на пластмасова кукла на име Кен.

Но няма Кен без Барби

и няма филм за Барби без Грета Гъруиг и Марго Роби – двете личности, които са най-отговорни за този забележителен и световноизвестен филм.

Никой от участниците във филма не би получил признание без техния талант, хъс и гениалност. Ако кажа, че съм разочарован, че те не са номинирани в съответните категории, това би било недостатъчно.

Напук на всичко, само с няколко бездушни и оскъдно облечени кукли, те ни разсмиваха, разбиваха сърцата ни, развиваха културата и създаваха история. Тяхната работа трябва да бъде призната заедно с другите много достойни номинирани.

Въпреки това, се радвам за Америка Ферера и другите невероятни артисти, които допринесоха с таланта си за създаването на този толкова новаторски филм“, отбеляза той. 

Актуално

Избрано за вас