Отиде си актьорът Райън О’Нийл

Снимка: VALERIE MACON/GETTY

Отиде си актьорът Райън О’Нийл

Снимка: VALERIE MACON/GETTY
Сподели

Американският актьор Райън О’Нийл, известен с ролите си във филмите на Стенли Кубрик „Любовна история“ и „Бари Линдън“, почина на 82-годишна възраст, съобщи синът му, цитиран от Франс прес.

„Това е най-трудното нещо, което ми се е налагало да кажа. Баща ми почина от естествена смърт“, написа Патрик О’Нийл в  Instagram.

Райън О’Нийл нашумя през 1970 г., благодарение на „Любовна история“ – романтичен филм, в който играе студент по право от Харвард, който се влюбва в младо момиче, принудено да работи в библиотеката, за да плаща за обучението си. Филмът му носи

номинация за „Оскар“.

По-късно е нает от Стенли Кубрик и за филма му от 1975 г. „Бари Линдън“ – социална сатира, изследваща нравите през XVIII век, пише БТА.

„Баща ми Райън О’Нийл винаги е бил моят герой. Гледах нагоре към него и той винаги беше по-голям от живота“, пише Патрик, цитиран от People.

Той изтъква още, че баща му винаги се  е отнасял добре с хората на снимачната площадка, заради което целият екип го е обичал много.

„Надявам се, че се е чувствал горд от кариерата си, въпреки че беше много скромен“, отбелязва синът на О’Нийл.

Актьорът е известен и с бурната си връзка с комедийната актриса Фара Фосет. Тя продължава няколко десетилетия. Фосет умира от рак през 2009 г., в един и същи ден, когато и  Майкъл Джексън.

Актуално

Избрано за вас