Задава се „Матрицата“ 5

Снимка: Warner Bros

Задава се „Матрицата“ 5

Снимка: Warner Bros
Сподели

„Уорнър Брос“ (Warner Bros.) работи над пета част от филмовата поредица „Матрицата“, съобщи „Холивуд рипортър“, позовавайки се на американското киностудио.

Със задачата да създаде филма е натоварен режисьорът и сценарист Дрю Годард, Той е предложил на „Уорнър Брос“

нова и уникална идея за разширяване

на франчайза, предаде БТА.

Един от създателите на предишните части – Лана Уашовски, ще бъде изпълнителен продуцент. Подробности за сюжета и имената на актьорите, които ще вземат участие в снимките, засега не се съобщават.

„Матрицата“ (1999) – първата част от научнофантастичната поредица на режисьорите Лана и Лили Уашовски, беше отличена с четири награди „Оскар“. Впоследствие бяха заснети три продължения: „Матрицата презареждане“, „Матрицата: Революции“ (2003), и „Матрицата: Възкресения“ (2021), припомня изданието.

Филмите имат важно културно влияние. Терминът „red-pilled“ например сега се използва широко в интернет. Той описва някой, който е станал скептичен към начина, по който обикновено се изобразява политическата реалност.

Ако гледате отново „Матрицата“, ще си припомните колко примитивни са били технологиите ни само преди 25 години. Виждаме компютри с обемисти екрани и мобилни телефони с клавиатури.

Но по странен начин филмът е станал по-актуален днес,

отколкото през 1999 г. С появата на смартфоните и социалните мрежи истинското човешко общуване рязко намаля. Така много хора, подобно на Сайфър, предпочитат да прекарват времето си във въображаемите сфери, предлагани от технологиите, отколкото да се ангажират с истински отношения с други човешки същества

Актуално

Избрано за вас