Камера по поръчка снима Брат Пит във филма за Формула 1

Снимка: Apple Studios

Камера по поръчка снима Брат Пит във филма за Формула 1

Снимка: Apple Studios
Сподели

Клаудио Миранда, носител на „Оскар“ за операторско майсторство, снима предстоящия филм „F1“. Той работи с режисьора  Джоузеф Косински и със  Sony Electronics, за да разработи специална камера. Тя ще заснеме  високоскоростни кадри на Брад Пит, Деймън Идрис и други актьори и каскадьори на пистите на Формула 1.

Снимка: PA Media

За предишното си сътрудничество с Косински в Топ Гън“ Миранда използва  системата Rialto, която ефективно отделя тялото на камерата от сензора, за да създаде устройство.  Монтира се в пилотските кабини, за да се създаде усещането, че се намирате в самолета.

Миранда разказва пред Variety, че в „Маверик“, с изключение на Том Круз, „актьорите не са управлявали самолета. Във „Формула 1“ актьорите караха колите… Затова трябваше да имаме достатъчно малка система от камери,

за да сме сигурни, че Пит може да кара и да вижда, докато получаваме желаните кадри“.

Камерите по поръчка са изработени и монтирани в състезателни автомобили Mercedes Benz – по четири в кола Те са с дистанционно управление на панорамата и фокуса. „Прекарахме много време, за да подготвим автомобилите“, казва Миранда, като отбелязва, че в някои случаи каскадьорите са превишавали 200 мили в час.

Снимка: Apple Studios
„Sony наистина ни слуша.“

Продукцията получава разрешение да снима в дните на състезанията от Формула 1. Те  използват празната писта за кратки интервали преди състезанието.

„Ние следваме трасето“, казва Миранда за „Формула 1“, която все още е в процес на производство. Локациите на снимките включват Абу Даби и Лас Вегас.

„И Брад, и Демсън [който играе състезателния вундеркинд Джошуа Пиърс] са наистина добри шофьори“, разказва още операторът. Той като отбелязва, че публикуваните кадри от трейлъра са „ в началото на подготовката на Брад. Всъщност сега той е много по-бърз“.

Sony не е направила официално изявление дали системата от камери, разработена за „F1“, ще бъде пусната като нов продукт на пазара. „F1“ ще бъде разпространен по кината на 27 юни от Warner Bros.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас