„Стар Трек“ се завръща на големия екран

Снимка: Paramount

„Стар Трек“ се завръща на големия екран

Снимка: Paramount
Сподели

След години на прекъсвания Paramount прави крачка към завръщането на „Стар Трек“ на големия екран. Тоби Хейнс, който е режисьор на епизоди от поредицата „Междузвездни войни“„Андор“, ще заснеме новия филм.

Сценаристът на „Гордост и предразсъдъци и зомбита“ и „LEGO филмът: Батман“ Сет Грейм-Смит е автор на сценария, който се представя като

„история за произхода“,

развиваща се десетилетия преди събитията от филма „Стар Трек“ на Джей Джей Ейбрамс от 2009 г.

През последните години „Стар Трек“ до голяма степен живее в света на телевизията и стрийминга. Paramount+ е дом на редица предавания, включително „Strange New Worlds“, „Discovery“, анимационните „Lower Decks“ и „Picard“, които приключиха миналата година.

Последният филм за „Стар Трек: Отвъд“ – третата част от поредицата,

излезе по кината през 2016 г.

В нея Крис Пайн беше в ролята на капитан Кърк, която той изигра за първи път в „Стар Трек“от 2009 г. В главните роли са още Закари Куинто, Саймън Пег, Карл Ърбан, Зоуи Салдана, Джон Чо и покойният Антон Йелчин. Paramount все още работи по четвъртата част, която ще включва този актьорски състав. Тя най-вероятно ще е и последната за този състав.

Paramount прекара години в измисляне на нов филм за „Стар Трек“ на голям екран, след като третата част се представи слабо в боксофиса. През 2016 г. студиото обяви

„Стар Трек 4“ с участието на Крис Хемсуърт

(който изигра бащата на Кърк във филма от 2009 г.) заедно с екипа на „Ентърпрайз“ на Пайн. Филмът така и не се реализира, а режисьори като Куентин Тарантино и Ноа Хоули се опитаха да разработят свои собствени, несвързани версии.

Това е първият игрален филм на режисьора Тоби Хейнс. Той е най-известен с режисурата на епизодите на „Андор“, „Шерлок„и„Доктор Кой“, както и с епизода на „Black Mirror“„USS Callister“.

Актуално

Избрано за вас