„Преподават“ „Уроците на Блага“ във Франция, докато Командарев снима нов филм

Снимка: Karlovy Vary International Film Festiva

„Преподават“ „Уроците на Блага“ във Франция, докато Командарев снима нов филм

Снимка: Karlovy Vary International Film Festiva
Сподели

Докато Стефан Командарев снима новия си филм Made in EU (“Произведено в Европейския съюз”), “Уроците на Блага” българското предложение за “Оскар”, тръгва по кината във Франция от 8 май. Само преди дни лентата, с която Ели Скорчева спечели наградата за главна женска роля в Карлови Вари, откри и 16-ото издание на фестивала на българското кино в Прага.

Снимките на новия филм, който разказва за живота на

шивачка в малък град и нейния син по време на Covid пандемията,

вече стартираха в болницата в Димитровград. В ролята на шивачката ще влезе Гергана Плетньова, а в образа на сина ѝ – Тодор Коцев, студент в НАТФИЗ.

Във филма ще участват още Герасим Георгиев-Геро, Ивайло Христов, Иван  Бърнев, Ирини Жамбонас, Ованес Торосян и др. Проведен е и кастинг за статисти. По време на него са търсени предимно жени над 30 години с умения да работят на шевна машина. Причината е, че основните теми в лентата са

трудовата експлоатация и глобализацията,

твърди Командарев.

Работата по продукцията започва още през 2020 г., а от началото на тази година се правят репетиции по сценария, припомня „24 часа“. Филмът ще се снима в шивашки цех в Хасково. Основният терен ще бъде в Рудозем и Мадан. Очаква се снимките да приключат през май, а премиерата да е догодина.

Актуално

Избрано за вас