Стивън Спилбърг и Джъд Апатоу подготвят филм за „войната“ между Coca-Cola и Pepsi

Снимка: Tamires Ferreira

Стивън Спилбърг и Джъд Апатоу подготвят филм за „войната“ между Coca-Cola и Pepsi

Снимка: Tamires Ferreira
Сподели

Предпочитате ли Coca-Cola или Pepsi? Въпросът се задава от десетилетия и е свързан с една от най-ожесточената търговска „война“ на съвременната епоха. Тази тема е толкова значима, че две от най-големите холивудски имена решават да направят филм за него, съобщава Première и 20 Minutes.

Написан от Джейсън Шуман и Бен Куин, „Cola Wars“ ще бъде режисиран за Sony Pictures от Джъд Апатоу, известен с филмите „Superbad“, „Knocked Up“ и „This Is 40“, и продуциран от легендарния Стивън Спилбърг, създател на поредицата „Индиана Джоунс“ и „Джурасик парк“. Той също е и трикратен носител на „Оскар“ за най-добър режисьор и е признат за изключителната си работа в „Спасяването на редник Райън“ и „Списъкът на Шиндлер“. Преди две години Спилбърг режисира „Семейство Фейбълман“, който получи седем номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм и за режисура.

Снимка: @empiremagazine
Филмът разказва за „Cola Wars“ от средата на 80-те години на миналия век. Този период включва и инцидента с Майкъл Джексън и провала на New Coke. Историята следва Pepsi, която се опитва да измести Coca-Cola от водещото място на пазара на безалкохолни напитки.

Холивуд често проявява интерес към големите американски марки, създавайки филми, които прославят самоизградили се предприемачи и „бизнес гении“. Примери за това са „Социалната мрежа“, който разказва за създаването на Facebook и „Основателят“, който се фокусира върху историята на McDonald’s. Също така наскоро „Въздух“, който поставя марката Nike в центъра на вниманието.

Спилбърг е трикратен носител на „Оскар“ за най-добър режисьор а „Спасяването на редник Райън“ и „Списъкът на Шиндлер“. Последният получи и награда за най-добър филм. Наскоро той режисира „Семейство Фейбълман“, който получи седем номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм и за режисурата на Спилбърг.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас