Струва ли си да гледате нашумелия сериал „Baby Reindeer“?

Снимка: Netflix

Струва ли си да гледате нашумелия сериал „Baby Reindeer“?

Снимка: Netflix
Сподели

На пръв поглед нашумелият минисериал на Netflix „Baby Reindeer“ носи сериозно очарование. Той ни среща с амбициозен комик, който работи като барман, за да свърже двата края. Другият главен персонаж е странна негова почитателка, която се превръща в преследвач.

Той обаче носи дълбоки послания, тъй като е вдъхновен от реални събития и лица. Това превръща „Baby Reindeer“ в история за травма и изцеление.

В сериала Дони (Ричард Гад) е

оцелял след сексуално насилие

и събития, които са го изправили пред перипетии, от които все още не се е възстановил.

В свое интервю пред Guardian той признава, че е бил преследван и малтретиран.

В дните след излизането на сериала Гад се опита да потуши амбициите на зрителите, които опитваха да идентифицират реалните лица от неговата история.

„Моля, не спекулирайте с това кой би могъл да бъде някой от хората в реалния живот. Не това е смисълът на нашето предаване“, пише той в понеделник в Instagram.

Представянето на останалите главни актьори в проекта също е изключително достойно, предаде CNN.

Джесика Гънинг е в ролята на преследвачката на Дони – Марта, проблемна жена, която твърди, че е адвокат. Актрисата, чиято поразителна способност да

преминава от усмивка към обезумял поглед

е колкото обезоръжаваща, толкова и впечатляваща, е телевизионна и театрална изпълнителка. Сред най-известните ѝ роли са британската драма „White Heat“ и британският драматичен филм „Pride“.

Нава Мау  може би e най-известна от „Поколение“ на HBO Max. Тя изиграва ролята на Тери, с която Дони започва връзка на фона на тревожните си случки с Марта. Тери, която е транссексуална жена и терапевт, дава на Дони първия истински поглед към бъдещето, в което той може да бъде излекуван и щастлив.

В актьорския състав влизат още Шалом Брун-Франклин, Том Гудман-Хил и Дани Киран.

„Baby Reindeer“ може да се разглежда като пореден находчив документален проект, свързан с реални престъпления.

Актуално

Избрано за вас