Тандемът Ема Стоун-Лантимос ще твори „Благи деяния“ в кината през септември

Снимка: Forum Film

Тандемът Ема Стоун-Лантимос ще твори „Благи деяния“ в кината през септември

Снимка: Forum Film
Сподели

На 6 септември отворете очите си, защото е време за „Благи деяния“! Виртуозният Йоргос Лантимос отново обеднява сили с дългогодишния си творчески партньор – сценариста Ефтимис Филипу („Кучешки зъб“, „Омарът“, „Убийството на свещения елен“). Двамата ни канят на ново необикновено и изключително провокативно кинопътешествие. То ще изследва темите за властта, контрола, свободната воля и динамиката на човешките взаимоотношения.

Наши гидове в пъстрия, често абсурден и забавен свят на „Благи деяния“ са превърналата се в неизменна муза на Лантимос,

двукратна носителка на „Оскар“ Ема Стоун,

Маргарет Куали, Уилем Дефо, Хонг Чау и Джеси Племънс. Изпълнението му във филма беше отличено на фестивала в Кан с наградата за най-добра мъжка роля. Всеки един от тези отлични актьори влиза в различен образ в три отделни истории, обединени от идейно-тематичното послание на „Благи деяния“.

Филмът ни запознава с мъж без право на избор, който се опитва да поеме контрола над собствения си живот; с полицай, който е

разтревожен, че изчезналата му в морето съпруга се е завърнала,

но сякаш нещо в нея не е същото; Сблъскваме се и с жена, решена да открие конкретен човек със специални способности, на когото е предопределено да се превърне в изумителен духовен водач.

Снимка: Forum Film

Новият трейлър на „Благи деяния“ запазва мистерията около филма, но смело гъделичка сетивата ни. Той ни предлага да вкусим от невероятно предизвикателния и емоционален секси коктейл. С него

гръцкият провокатор прави своеобразно завръщане към корените си,

затвърждавайки репутацията си на един от най-смелите и темпераментни режисьори, работещи днес.

Продуценти на филма са Ед Гийни и Андрю Лоу, Кася Малипан и Йоргос Лантимос. 

Вършим „Благи деяния“ от 6 септември само в кината.

Актуално

Избрано за вас