Том Круз се завръща в трета част на „Топ Гън“

Снимка: Paramount

Том Круз се завръща в трета част на „Топ Гън“

Снимка: Paramount
Сподели

След „Top Gun: Maverick“, който се превърна в най-касовия филм в кариерата на Том Круз, третият филм за „Топ Гън“ е в процес на подготовка.

Един от сценаристите на втората част на филма – Ерен Крюгер „официално работи“ по сценария на проекта, съобщава The Guardian. Третата част  ще събере отново Круз с колегите му от „Маверик“ Майлс Телър и Глен Пауъл. Все още няма официално потвърден режисьор. Но се предполага, че Джоузеф Косински от „Маверик“ е в списъка и вероятно ще бъде и продуцент на проекта.

С Круз в ролята на военноморския пилот Пийт „Маверик“ Мичъл, сега наставник на ново поколение пилоти на изтребители, сред които Брадли „Рустър“ Брадшоу и Джейк „Палача“ Серезин, „Топ Гън: „Маверик“ е закъсняло продължение на филма от 1986 г.

Продукцията събира повече от 1,49 млрд. долара

приходи в световния бокс офис, превръщайки се в най-добре представящия се филм на Круз. Преди това най-успешният филм на актьора беше „Мисията невъзможна 6“, излязъл през 2018 г., с приход от 791,1 млн. долара.

Новината идва дни след като Warner Bros. Discovery обяви, че Круз е подписал договор за участие и продуциране на филми за Warners, въпреки че този договор не е ексклузивен. Последните филми на актьора до голяма степен бяха в Paramount, въпреки че той нямаше договор там.

Не очаквайте да видите новия филм за „Топ Гън“ в близко бъдеще обаче. В момента

Круз работи по осма част на „Мисията невъзможна“,

който ще го ангажира поне до премиерата му, която в момента е насрочена за май 2025 г. А преди втората част на „Топ Гън“ да стана факт, бяха необходими няколко години разработка. И все пак тази новита още повече затвърждава едно нещо, което стана очевидно напоследък: Круз все още е търсена звезда и студията ще се борят за неговото време и внимание още дълги години.

Актуално

Избрано за вас