Трейлърът на втория сезон на „Домът на дракона“ е тук

Снимка: HBO

Трейлърът на втория сезон на „Домът на дракона“ е тук

Снимка: HBO
Сподели

HBO пусна официален тийзър за втория сезон на „Домът на дракона“, който продължава историята на Дом Таргариен два века преди събитията в култовия хитов сериал „Игра на тронове“.

Клипът обещава повече конфликти между враждуващите фракции, представени в първия сезон, както и – познахте – повече дракони.

Докато виждаме сцени на интензивни битки – заедно с впечатляващ кадър на два дракона, сблъскващи се на плажа – се чува гласът на Рейнис Таргариен (Ив Бест), който казва: „Няма война, която да е толкова омразна за боговете, колкото война между роднини,

и няма война, която да е толкова кървава, колкото война между дракони.“

„Домът на дракона“ е базиран на романа „Огън и кръв“ на автора на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин. Вторият сезон на сериала ще има осем епизода и ще дебютира следващото лято по HBO.

Сезон 1 на хитовата предистория на „Игра на тронове“ обхваща подготовката на „Танца на драконите“. Това е гражданска война, в която децата на Визерис Таргариен, Рейнира и Ейгон II, се борят за правото си на Железния трон. Сезон 1 обхваща десетилетия на развитие, запознавайки аудиторията с участниците и техните мотиви, докато войната става все по-неизбежна.

„Гордеем се с това, което целият екип на „Домът на дракона“ постигна с първия сезон“, казва Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент на HBO Programming в съобщение за пресата.

„Нашият феноменален актьорски състав и екип се справиха с огромно предизвикателство

и надминаха всички очаквания, предоставяйки шоу, което вече се утвърди като задължителна за гледане продукция“.

Във втория сезон ще се завърнат повечето от основните актьори от първия сезон. Изключение са: Мили Алкок, Емили Кери и Пади Консидайн, които по един или друг начин са напуснали сериала. Към актьорския състав ще се присъединят и нови членове. Сред тях са Аманда Колинс (Raised By Wolves) в ролята на Джийн Арън и Гейл Ранкин (Perry Mason) в ролята на Алис Ривърс. Както и Кийрън Бю (Warrior) в ролята на Хю Хамър. Саймън Ръсел Бийл (The Death of Stalin) пък е в ролята на Саймън Стронг и др.

Актуално