Тръгваме на приключение със „Смелата Ваяна“ 2

Снимка: Disney

Тръгваме на приключение със „Смелата Ваяна“ 2

Снимка: Disney
Сподели

Продължението на анимацията „Смелата Ваяна“ ще излезе на екран навреме за Деня на благодарността, предаде Асошиейтед прес.

Ваяна и Мауи се завръщат

на екран на 27 ноември в компанията на нови приключенци, съобщи главният изпълнителен директор на Disney Боб Айгър.

Първоначално планиран като телевизионен сериал, анимационният филм разказва за Ваяна, която се отправя на мисия в далечните морета на Океания, след като неочаквано е призована от предците си. Приключението в „опасни, отдавна изгубени води“ ще бъде съвсем различно от всичко, с което главната героиня се е сблъсквала досега.

Анимацията „Смелата Ваяна 2“ ще бъде режисирана от Дейв Дерик-младши и ще включва музика от носителките на „Грами“ Абигейл Барлоу и Емили Беър, Марк Манчина и номинираната за „Грами“ Опетая Фоаи.

От Disney не съобщават подробности за озвучаващите актьори.

Оригиналната анимация „Смелата Ваяна“ спечели над

680 милиона долара

в световния боксофис и е излъчвана в продължение на над 1 милиард часа по Disney+

Актьорът Дуейн Джонсън, който в оригиналния анимационен филм озвучаваше полубога Мауи, е натоварен от Disney да претвори историята на Ваяна

в игрална версия.

Очаква се Аули’и Кравальо, която озвучи Ваяна във филма от 2016 г., да повтори ролята си в анимационното продължение. Tя няма да се завърне като титулярния герой в игралната версия, въпреки че ще бъде изпълнителен продуцент.

„Вярвам, че е абсолютно необходимо кастът да представя точно героите и историите, които искаме да разкажем“, каза тя през май миналата година в Instagram. „Нямам търпение да намеря следващата актриса, която да пресъздаде смелия дух, неоспоримото остроумие и емоционалната сила на Моана“.

Актуално

Избрано за вас