Вторият сезон на сериала „Вина“ стартира на 7 януари

Снимка: БНТ1

Вторият сезон на сериала „Вина“ стартира на 7 януари

Снимка: БНТ1
Сподели

Вторият сезон на хитовия игрален сериал, продуциран от БНТ– „Вина“ – започва на 7 януари 2024 г. Той ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч.

Първият сезон на „Вина“ се превърна в

един от любимите български сериали,

произведени в последните години. Обществената телевизия отново затвърди позицията си на водещ фактор във филмопроизводството у нас.  Надяваме се, че с продължението ще удовлетворим високите изисквания на аудиторията. За БНТ е важно да предоставя на зрителите качествени продукции, които да отговарят на съвременните художествени и кинематографични стандарти. Творческият екип и актьорският състав на „Вина“ работят усърдно за това и вярваме в успеха на втория сезон на сериала“, заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Сериалът „Вина“ е режисиран от Виктор Божинов. Сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, а оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Главните роли се изпълняват от Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева,  Димитър Селенски, Климентина Фърцова и др.

Сред изненадите във втория сезон на „Вина“ е

участието на още любими актриси –

Лилия Маравиля, Мая Бежанска и Милица Гладнишка. Главните роли в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Вторият сезон на сериала очарова още със своята анотация. Тя гласи, че ако искаш миналото да е различно от бъдещето, не трябва да забравяме миналото.

На хълма, от другата страна на „Маркова изба“, се готви да отвори вратите си нова винарна. Нейните собственици имат стара семейна история, която най-неочаквано се свързва с тази на винаря предприемач Марко Велчев. Но кой в действителност е Марко и как са се пресекли пътищата на тези две фамилии, които съдбата разпилява по различните краища на света, за да ги събере отново около един-единствен хълм? Отговорът ще даде вторият сезон на „Вина“.

 

Актуално