Уес Чатъм стои зад маска на злодея от „Асока“ – капитан Енох

Снимка: Lucasfilm

Уес Чатъм стои зад маска на злодея от „Асока“ – капитан Енох

Снимка: Lucasfilm
Сподели

Феновете на „Междузвездни войни“ с нетърпение очакваха игралния дебют на най-известния герой от разширената вселена, дори когато великият адмирал Траун се появи в „Асока“. И когато Траун най-накрая направи своя дебют, той беше със страховит човек с шлем до себе си.

С плашещ шлем със златно покритие на лицето, капитан Енох контролираше силите, които изпълняваха заповедите на Траун,

Уес Чатъм се превърна в любимец

на феновете в ролята на лоялния механик Амос Бъртън в шестте сезона на The Expanse.

Снимка: Amazon Studios„Когато разбрахме, че става дума за прослушване за „Междузвездни войни“ и че искат да отида да направя проба за костюм в Лос Анджелис, зададох всички въпроси, които вие задавате“, казва Чатъм в подкаст. „Като например: „Каква е ролята? Какво е това? Какъв е ангажиментът във времето?“ А те: „Съжаляваме, но не можем да ви дадем отговор на нищо от това. Искате ли да дойдете и да пробвате, или не?“ [Смее се]

И аз казах: „Да, ще дойда“. И казах на екипа си: „Слушайте, не разчитайте, че ще бъда упорит преговарящ, защото щом се появя и щом видя щурмоваци и подобни неща, те вече са ме спечелили. Аз няма да се върна“.

Оказва се, че

Чатъм е бил идеалният избор за ролята

на капитан Енох. Той не само че действително е служил в армията – Чатъм започва да се занимава с актьорско майсторство, докато е във военноморските сили на САЩ, когато филмът на Дензъл Уошингтън „Антъни Фишър“,

се снима на неговия кораб.

Той получава роля в него, но и веднага разпознава вдъхновението за златната визия на Енох. „Когато видях униформата на капитан за първи път, тя ми напомни за Екскалибур“, казва Чатъм.

Снимка: Lucasfilm

Участието в проекта „Междузвездни войни“ е изключително знаково за Чатъм, тъй като първият филм, който е гледал в киното, е „Завръщането на джедаите“ през 1983 г. „Стоиш в хангарния отсек на звездния разрушител, който си гледал цял живот, а покрай теб минават щурмоваци. Това, че успях да стана част от това нещо, беше една моя мечта. И това беше вълнуващо. Беше едно от най-забавните неща, които някога съм преживявал“.

Ролята на нов герой в този утвърден свят все още не е съвсем навлязла в съзнанието на актьора.

„Сюрреалистично преживяване е

да бъда част от „Междузвездни войни“ и да бъда герой, който не бих могъл да създам по-як. Изпитвам голямо уважение към Дейв Филони. Много уважавам това, което е направил, това, което прави с „Междузвездни войни“ и за „Междузвездни войни“. Да бъда нещо, което той е създал и което е напълно оригинално, е наистина вълнуващо и завладяващо“.

Снимка: Villains Wiki

Чатъм също така намеква, че може да има още много неща, които да научим за загадъчния Енох. „Мисля, че

потенциалът на този герой е вълнуващ“,

казва той с усмивка. „Има някои неясни намеци. Трябва да има причина, поради която този герой да е там“.

Макар че Чатъм пази в тайна съдържанието на разговорите си с Филони, той отбелязва, че „щом започнеш да работиш с него, той е много открит в това да ти обясни какви са мислите му, какви са потенциалите и кои са нещата, върху които да се съсредоточи. И ти дава много контекст и добра представа за това каква е била целта му“.

Надяваме се да видим повече от тази цел в наскоро обявения втори сезон.

Актуално

Избрано за вас