Защо Хю Грант отказва да участва в големи холивудски продукции

Снимка: Vanity Fair

Защо Хю Грант отказва да участва в големи холивудски продукции

Снимка: Vanity Fair
Сподели

В ново интервю за Vanity Fair Хю Грант разкрива, че е отхвърлил няколко предложения за участие в големи холивудски студийни филми. Актьорът се появява в ролята на злодея в миналогодишния филм на Paramount „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves“ и изглежда, че този филм е бил рядкото студийно произведение, което е получило одобрението на Грант.

„Отказвал съм няколко, за които смятах, че са недостатъчни като качество или независимост, позволена на създателите на филма –

чувстваше се като голяма корпорация, която диша във врата на тези създатели,

а аз не искам да вземам такова решение“, казва Грант за отказа от участие в холивудски филми. „Попитах ги направо. Разпитах режисьорите. Можеш да разбереш доста рано, тъй като можеш да имаш няколко идеи за ролята, преди да си подписал – предлагаш неща, и можеш да разбереш дали има много отпор от страна на некреативните директори.“

Снимка: Vanity Fair

Грант защити „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves“ като изключение и каза, че „това е толкова добър филм“. Въпреки това лентата изпитва трудности в боксофиса и събира малко над 200 млн. долара в световен мащаб.

„Това е най-голямата мистерия за мен – защо никой не е направил пазарно проучване предварително?“ казва Грант. „Мисля, че точно това се обърка: В общи линии хората просто си помислиха: Не искам да гледам филм за тази игра.

Защо никой не попита публиката?“

Изглежда, че „Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves“ няма да бъде следващият голям франчайз на Холивуд, но Грант скоро се завръща към една от най-обичаните си поредици, като се превъплъщава в ролята на Даниел Клийвър в предстоящия четвърти филм за Бриджит Джоунс„ Bridget Jones: Mad About the Boy“.

Снимка: Universal

Грант пропусна „Бебето на Бриджит Джоунс“ от 2016 г., защото „наистина не можех да впиша героя си – той просто не ми принадлежеше, така че се оттеглих“. Същото почти се случва и в предстоящия филм.

„Хареса ми сценарият – разплака ме и исках да помогна с него“, казва Грант.

„Но наистина в него изобщо няма роля за Даниел Клийвър. Те искаха той да участва в него и в крайна сметка направиха нещо, което не беше точно моето“.

Грант решава да напише няколко собствени сцени, посветени на Даниел Клийвър, за да му придаде по-голяма тежест в историята. Създателите на филма ги харесват достатъчно, за да ги запазят. Това е достатъчно, за да се съгласи Грант да участва в главната роля.

„Това е абсолютно най-добрата [книга за Бриджит Джоунс] и мисля, че филмът е много забавен и много, много трогателен“, добави той. „Не съм в много сцени, свърших една седмица работа, това е всичко… Но когато видите филма, ще бъдете много трогнати“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас