Звездният тандем Брад Пит-Куентин Тарантино се завръща

Снимка: AP

Звездният тандем Брад Пит-Куентин Тарантино се завръща

Снимка: AP
Сподели

Брад Пит вероятно ще се събере отново с Куентин Тарантино за десетия и предполагаемо последен филм на режисьора – „Кинокритикът“. Все още не е ясно какъв е статутът на споразумението, според Variety.

Тарантино не е съобщил нищо за филма, но според информацията действието се развива в Южна Калифорния през 70-те години на миналия век и в центъра му е циничен филмов рецензент. Говори се, че е

вдъхновен от живота на Полин Каел,

покойната авторка в „Ню Йоркър“, която е била един от най-влиятелните филмови критици на своето време.

По време на дискусия на филмовия фестивал в Кан през 2023 г. Тарантино отклонява въпросите за „Кинокритикът“, като казва на участниците в публиката:

„Не мога да ви кажа нищо, докато не видите филма.

Изкушавам се да прочета някои от монолозите на героя в момента, но няма да го направя. Може би, ако имаше по-малко видеокамери. Просто трябва да изчакате и да видите“.

Очаква се Пит да прекара част от 2024 г. в заснемането на филма за състезанията от Формула 1 от режисьора Джоузеф Косински на „Топ Гън: Маверик“ . В този филм, продукция на Apple, той играе пилот ветеран, който излиза от пенсия, за да се състезава заедно с новак и титаните на спорта. Така че, ако преговорите за „Кинокритикът“ са финализирани, вероятно продукцията няма да започне преди средата на годината или по-късно.

Нито едно студио не е обвързано с филма,

който ще се снима в Калифорния и ще получи данъчен кредит от 20 млн. долара.

Преди това Пит и Тарантино са работили заедно по филмите „Гадни копилета“ от 2009 г. и „Имало едно време… в Холивуд“ от 2019 г., който донесе на Пит

„Оскар“ за най-добър актьор в поддържаща роля.

Лентата, в която участват съвместно Леонардо ди Каприо и Марго Роби, също отбеляза успех в боксофиса с 377 млн. долара в световен мащаб.

Тарантино е споделял намерението си

да се оттегли от киното след десетия си филм.

Той дебютира с независимата криминална драма „Кучетата от резервата“ през 1992 г. и я последва през 1994 г. със спечелилия „Златна палма“ – „Криминале“. Тарантино е режисьор и на „Джаки Браун“, „Убий Бил: Том 1“ и „Том 2“, „Доказателство за смъртта“, „Джанго без окови“ и „Омразната осморка“.

Актуално

Избрано за вас