„Злосторница“ прави магии в кината от 29 ноември

Снимка: Universal Pictures

„Злосторница“ прави магии в кината от 29 ноември

Снимка: Universal Pictures
Сподели

Този ноември, след две десетилетия на сцената, един от най-успешните и дълго играни мюзикъли на всички времена прави своя дългоочакван преход към големия екран с грандиозното киносъбитие „Злосторница“. Мащабната фентъзи продукция разказва историята на младите вещици от Оз. Това са неразбраната поради необичайната си зелена кожа Елфаба и тънещата в богатство Глинда. В ролята на Елфаба ще видим носителката на „Еми“, „Грами“ и „Тони“ Синтия Ериво („Harriet“). Глинда е изиграна от носителката на „Грами“ и мултиплатинена изпълнителка Ариана Гранде („Don’t Look Up“).

В „Злосторница“ Глинда и Елфаба се запознават в университета Шиз във фантастичната страна Оз и  между тях възниква силна и дълбока връзка. След среща с Чудния вълшебник от Оз

тяхното приятелство достига до кръстопът

и животът им поема в различни посоки. Водена от непоколебимото си желание за популярност, Глинда е съблазнена от властта. Междувременно решимостта на Елфаба да остане вярна на себе си и на хората около нея има неочаквани и шокиращи последици за бъдещето ѝ. По време на необикновените им приключения в Оз съдбите на Глинда и Елфаба остават неизменно свързани. Така се превръщат в добре познатите ни Глинда Добрата и Злата вещица от Запада, от „Вълшебникът от Оз“.

С ексклузивния трейлър на „Злосторница“ пред нас се разкрива реализираният с огромно въображение и талант неповторим свят на Оз. Запознаваме се с Глинда и Елфаба и правим началните си стъпки по пътя с жълтите павета. В края му ни очаква

забележително киноизживяване с внушителен мащаб, хумор

и не на последно място, невероятна музика. Великият вълшебник от Оз ни призовава в Изумрудения град от 29 ноември само в кината.

Освен с размаха на визията си, Злосторница впечатлява и с невероятния си, изключително талантлив творчески екип. В актьорския състав се включват

носителката на „Оскар“ Мишел Йео, Джонатан Бейли,

Итън Слейтър, Мариса Боуд и Джеф Голдблум като легендарния Вълшебник от Оз. Сред останалите актьори са номинираният за „Еми“ Боуен Йънг и Бронуин Джеймс, номинираната за „Тони“ Кеала Сетъл и четирикратният носител на „Еми“ Питър Динклидж – гласа на д-р Диламонд.

Режисьор на „Злосторница“ е Джон М. Чу („Луди богаташи“, „Във висините“). Сценарият е на Уини Холцман – по мюзикъла Wicked на легендарния носител на „Грами“ и „Оскар“ композитор Стивън Шварц.  Продуценти са Марк Плат и Дейвид Стоун.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас