Цветана Манева беше удостоена с Почетен знак на президента

Снимка: Vesti

Цветана Манева беше удостоена с Почетен знак на президента

Снимка: Vesti
Сподели

На специална церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 днес, 21 февруари, държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента голямата българска актриса Цветана Манева.

Снимка: Vesti

Отличието се връчва по повод 80-ата годишнина на Цветана Манева. То отчита нейния принос за развитието на театралното и филмовото изкуство, както и за нейните заслуги в утвърждаването и развитието на българските традиции в актьорското майсторство.

По думите на президента едва ли някой ще оспори, че Цветана Манева е сред най-ярките и запомнящи се актриси на България. Впечатляващият талант и неподражаем почерк едновременно вълнуват и респектират поколения българи, посочи той.

Снимка: Vesti

На награждаването присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът Румен Радев, актрисата Цветана Манева и съпругът ѝ – Явор Милушев. На церемонията беше и съпругата на президента – Десислава Радева.

„Дарбата е даденост, а талантът е работа.

Приемам този плакет като оценка за моя труд,

който се оказа, че е над половин век“, каза актрисата. Тя благодари на всички хора, с които е работила, пише още OffNews. „Актьорството не е самотно занимание, а колективно изкуство и всички, до които съм се докосвала, са ме зареждали“, добави Цветана Манева.

Тежкият момент, в който актьорите се разделят с професията си, винаги е свързан с едно физическо изтощение, посочи Манева. „Най-много благодаря на студентите, които съм имала. Младостта на тези хора е невероятно заразителна“, каза актрисата. Манева каза още, че е благодарна и на своята публика.

„Усещам, че имаме дълг към децата ми, децата ни, всичките деца на България. Мисля, че сме им длъжни и ви моля – пазете децата“, каза още актрисата.

 

Актуално

Избрано за вас