Дъщерята на Мариан Бачев набра средствата за обучението си в The School of New York Times

Снимка: nytedu.com

Дъщерята на Мариан Бачев набра средствата за обучението си в The School of New York Times

Снимка: nytedu.com
Сподели

Дъщерята на актьора Мариан Бачев – десетокласничката Александрина, успя да набере средствата за участието си в лятната образователна програма на The School of New York Times – Writing for Youth Culture в Манхатън.


Младата надежда на журналистиката е одобрена за участие, но

сумата за самолетния билет и таксата се оказват непосилни –

14 904 лв. Така тя взима решение да поведе кампания за набирането на средства за своето образование. Видео, в което тя разказва за предоставената ѝ възможност, се появи на 19 март във Facebook профила на баща ѝ. Апелът ѝ достига до хиляди хора, които решават да дарят за висшата ѝ цел. Десетокласничката не пропускаше да информира широката общественост за своя напредък в социалните мрежи на баща си.

Така по-малко от месец след началото на кампанията по набиране на средства –

мечтата ѝ вече е реалност.

„Днес, 1 април, съвсем не на шега, докладвам: Точно един месец преди крайния срок – 1 май – обявявам край на набирането на средства за обучението на Александрина в The School of The New York Times – Summer Academy – Writing About Youth Culture.  Още тази вечер ще наредя цялата сума! Цялото ни семейство ви благодари за подкрепата и най-вече за това, че тази сума се събра от хора, които вярват в смисъла на образованието като висша ценност”, това написа Мариан Бачев преди часове в личния си профил в социалните мрежи.

Актуално

Избрано за вас