Единственият фестивал за магия и илюзии се завръща

Снимка: Directo Agency

Единственият фестивал за магия и илюзии се завръща

Снимка: Directo Agency
Сподели

На ход е новото издание на единствения по рода си фестивал за магия и илюзии: „Златна котка“ 2024, който ще се проведе от 14 до 17 март в столицата на хумора – Габрово. В България ще пристигнат

велики имена от света на илюзионното изкуство,

които ще демонстрират своите умения и ще се борят за авторитетен приз. От тази година състезанието за статуетката „Златна котка“ и титлата „Най-добър магьосник“ е сертифицирано по стандартите на FISM (Fédération Internationale des Sociétés Magiques). А българските организатори отново са единствените в Източна Европа, получили тази чест.

Официален гост на събитието е Валтер Ролфо. Той е най-големият телевизионен продуцент на магични предавания в Италия, продуцент на един от най-големите световни фестивали „Masters of Magic”. Главен организатор е и на следващото Европейско и Световно първенство съответно през 2024 и 2025г.

Традиционно

вече 13 години

събитието се реализира в столицата на хумора Габрово. Фокусниците, които посещават фестивала, вече пристигат буквално от цял свят, за да се потопят в атмосферата на „най-приятелския фестивал за магия“, както го определят ‒ споделя Дани Белев, президент на „Куик Хендс Проджект“ и създател на „Златната котка“.

Той добавя: „Очакват ни 4 дни със

забавления, магични предизвикателства, състезания

и много нови знания. Не мога да пропусна да благодаря за постоянната, целенасочена и усърдна работа на екипа на събитието, както и за материалната и финансовата подкрепа на Община Габрово.“

Снимка: Facebook

Както всяка година, Дани Белев и неговият тим са се постарали да поканят световни имена, които да разкрият своите магични тайни пред желаещите. От Франция геният Дейвид Стоун и великият Ян Фриш, освен че ще взривят публиката на галавечерта с изпълненията си, ще проведат и два мастъркласа. Организирани са две лекции за „гласов дизайн“ от Иван Головацкий от Украйна и лекция „Очаровай и изграждай бранд: изкуството на вниманието“ от Александър Иванов, изпълнителен директор на „CreateX Digital Agency“.

Разбира се,

големият коз в магичното тесте е галаспектакълът,

в който пред погледите на 2000 души ще се представят най-добрите магьосници от състезанието и световните гост-звезди. В представлението ще вземат участие и Бояна Николова, световен шампион по полденс, и световнопризнатата кралица на въздушните номера Еми Велкова. Пред публиката ще излезе и най-добрият комедиен фокусник в България – Венсан, който е сценарист и креативен продуцент на събитието. А за да е пълна магичната картина, водещи ще бъдат момчетата, за които „няма невъзможни неща“, любимият тандем Иван и Андрей. Завършващого събитие ще се случи на 16 март от 19:00 ч. в спортна зала „Орловец“ , гр. Габрово.

Билети могат да бъдат закупени тук.

Актуално

Избрано за вас