Единственият фестивал за съвременен цирк у нас представя 13-тото си издание

Снимка: Mini Art Fest

Единственият фестивал за съвременен цирк у нас представя 13-тото си издание

Снимка: Mini Art Fest
Сподели

„Цирколюция“ ще има в София от 10 до 13 октомври. Това е единствен по рода си фестивал в България за съвременен цирк със спектакли на открито, циркови работилници и професионален форум – „Дебат за цирка”, уточняват организаторите.

„А какво е цирколюция? Завъртане, игра на думи, игра с топки, а най-вече –

популяризирането на съвременния цирк.

Стремим се „Цирколюция“ да бъде фестивал, достъпен за възможно най-много зрители. В съответствие с ангажимента ни към социалния цирк се фокусираме върху достигането на хора със специални потребности. Радваме се, че можем да предложим безплатни билети за хора с увреждания и в неравностойно положение“, допълват организаторите.

Снимка: Mini Art Fest

Програмата на фестивала включва спектакли на известни международни артисти, интерактивни представления на открито за деца и възрастни, както и разнообразни работилници.

Освен всичко това от „Цирколюция“ обещават „лимонада и десерти, прясна наливна софийска бира и вкусна, на място приготвена храна“.

Домакин на фестивала ще бъде „Топлоцентрала“.

А всеки, който иска да бъде част от единственото по рода си събитие като доброволец, артист или партньор може да го направи като кандидатства до 1 октомври.

Снимка: Mini Art Fest

Предварителната програма на „Цирколюция“ вече може да бъде намерена на сайта на фестивала. Организатори са Мини Арт Фест. В рамките на 14 години Мини Арт Фест е представил над 300 български и международни артисти, като професионалният фокус на фестивала е съвременен, социален и уличен цирк.

От 2019 година Фондация Мини Арт е официален член на Circostrada Network, най-голямата световна мрежа за съвременен цирк и изкуство на открито. Това членство стимулира изключително позитивно артистичният обмен между европейски циркови проекти и артисти и българската сцена.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас