Гари Стреч и Деси Текенеджиева правят майсторски клас у нас

Снимка: Фондация „Стоян Камбарев“

Гари Стреч и Деси Текенеджиева правят майсторски клас у нас

Снимка: Фондация „Стоян Камбарев“
Сподели

Американският актьор и продуцент Гари Стреч ще води за втори път актьорски майсторски клас у нас заедно с актрисата и продуцент Деси Текенеджиева, съобщиха от фондация „Стоян Камбарев“, цитирани от БТА. Двамата работят в партньорство от няколко години, а

миналата година водиха първия си мастърклас по актьорско майсторство у нас.

Тазгодишният уъркшоп Acting Masterclass’ 24 ще е от 26 август до 2 септември в гр. Девин. Кандидатите могат да заявят участие до 5 август на уебсайта нa фондация „Стоян Камбарев“ , която е официален партньор на организатора – продуцентската компания Nova film.

Снимка: Фондация „Стоян Камбарев“

Фондация „Стоян Камбарев“ ще покрие 2 пълни стипендии за избрани от менторите студенти и пет частични стипендии за финансово затруднени млади актьори. Задължително условие е кандидатът да владее английски език, поне говоримо, защото мастъркласът се провежда на английски език.

Гари Стреч и Деси Тенекеджиева лично ще подберат 20 участници измежду кандидатите.

Acting Masterclass’ 24 ще се проведе под нова интензивна форма под мотото „Нека се срещнем на живо! Ти си специален! Промени съдбата си!“. За втора година в екипа е и известният оператор и режисьор Георги Марков. Участниците в тазгодишното издание заедно с менторите ще изпълняват творчески задачи, ще имат възможност и за екотуризъм, йога и други дейности.

Менторите са предвидили и голяма награда поне за един от актьорите – покана за участие в някоя от бъдещите международни кинопродукции на Black Sea Film или Nova Film, посочват организаторите. Поканени са всички желаещи над 16 години, които се занимават професионално с кино, театър или някое от сценичните изкуства. Майсторският клас е отворен и за абсолютни дебютанти, защото менторите вярват, че талантът няма възраст и граници, изтъкват организаторите.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас