Български артисти получиха награди от внучката на Ферари

Снимка: PR Team

Български артисти получиха награди от внучката на Ферари

Снимка: PR Team
Сподели

Българи са сред отличените на международните награди „Excellence Awards 2024“ в Рим.  Тази година те  се провеждат за 20-ти път, а международният раздел на „ Freetime Award „Личност на годината“ има своето пето издание. Това е международно отличие за „професионални постижения, етика и кариера. То се връчва от екипа на списание „FREETIME EXCELLENCE LIFESTYLE“,

създадено от внучката на Ензо Ферари Антонела Ферари
Снимка: PR Team

На церемония в посолството на Република България  в Рим изкуствоведката Фатима Каранова връчи награда на  журналиста и продуцент  Георги Тошев.  Той беше отличен за филма „Чапа среща Фелини. Лентата е  включена е в програмата на Фестивала на българския филм в Рим. Събитието започва на 21 юни в италианската столица и ще бъде открит от министъра на културата  Найден Тодоров.

Сред личностите получили награди „Личност на годината“ 2024 г. в различните категории са и много други забележителни българи.

Снимка: PR Team

Режисьорът Тодор Чапкънов  спечели награда за международните си филмови продукции „Черният лотос“ и „Водата и огъня“. Актрисата от Народния театър Албена Ставрева е отличена за моноспектакъла „ Неведение“, за който получи и „Аскеер“ и ролите си в чуждестранни продукции.

Таня Калимерова също получава награда за изявите си в Италия. Нели Атанасова, председател на Италиано-българската културна асоциация „Ла Фениче”. Малката Дария Стоянова, която участва в песенния фестивал „Златната монета“ в Болоня, също е сред отличените.

Българско присъствие имаше и в модното изложение, където своя рокля представи българският дизайнер Иван Донев редом до Кира Гото, Лаура Пиералиси, Енцо Мерли от „Maison Edon Von Furstenberg“ и др.

На церемонията в Посолството на Република България бяха връчени и две високи български награди от името на служебния премиер и външен министър Димитър Главчев. Посланикът Тодор Стоянов награди за изключителни заслуги за развитието на българо-италианските културни отношения бившият директор на БКИ в Рим Жана Яковлева и Нели Атанасова, председател на Италиано-българската културна асоциация „Ла Фениче“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас