Изложба отбелязва 10-годишнината на People of Sofia

Снимка: People of Sofia

Изложба отбелязва 10-годишнината на People of Sofia

Снимка: People of Sofia
Сподели

Хиляди кадри, стотици разказани истории, десетки социални проекти, една камера и всичко това събрано в една изложба. Изложба, с която People of Sofia ще отпразнува своя 10-и рожден ден.

Покана към всички свои почитатели  платформата за улична фотография и социални проекти отправи с пост в социалните си мрежи.

„Каним ви на юбилейната ни изложба Без филтър: 10 години People of Sofia, курирана от Милена Едвиг в Doza Gallery, на 4 декември от 18 часа. Ще се радваме да се видим на по чаша вино в приятна обстановка и сладки приказки“, написаха организаторите.

Вихрен Георгиев е създателят на People of Sofia, проект, който представя нефилтрирана душата на града. Той не преследва хигиенизирани образи, а вниква в урбанистичния хаос – с неговите борби, триумфи и тихи викове.

Създава малък пътеводител за човешките взаимодействия –

с лицата на угрижените и жестовете на гордите, с цялото великолепие на човешкото съществуване. Запечатва изображения, които не остаряват и не се деформират. Всяка снимка е манифест, че градът е не просто фон, а жива, дишаща същност, с хора, които споделят пътя ни.

Изложбата не се стреми да изобрази света като перфектно място, тя ни приканва да се вгледаме в действителността и да усетим това, което обогатява възприятието ни за средата, която обитаваме и нашите взаимоотношения с нея. Носи в себе си способността да събира и споделя истории, да превръща моментите в спомени и да променя перспективите ни. Във всяка снимка се

заключва момент от времето, който става вечен.

Вихрен пресъздава тази действителност с търпение и внимание към детайла. Неговите фотографии филтрират хаоса около нас, предоставяйки ни яснота, но и надежда.

Повече за People of Sofia може да научите на техния сайт и в социалните мрежи.

Актуално

Избрано за вас