2-годишният малък Пикасо продава картините си за хиляди евро

Снимка: Pixabay

2-годишният малък Пикасо продава картините си за хиляди евро

Снимка: Pixabay
Сподели

Той е дете само на две години, но вече е описан като ,,гений на живописта“ от германския вестник Билд и наречен ,,малкия Пикасо от лондонския вестник Таймс. От няколко седмици картините на Лоран Шварц, момче, което живее в Бавария, Германия, са обект на истински феномен. Неотдавна родителите му са интервюирани от Le Parisien за тази мания, започнала като обикновено детско занимание.

Всичко започнало само преди седем месеца, през ноември миналата година, в един хотел в Италия, където семейството било на почивка. Детето си играло в детската стая за рисуване в хотела и бързо се запалило по изкуството. ,,Нещо се случи вътре. Всеки ден той искаше да се връща там“, разказва майка му пред 20 Minutes. Вкъщи малкият Лоран искал да прави само едно нещо: да рисува. Така родителите му превръщат тавана в ателие.

Историята на малкия Пикасо

Възхитена от творчеството и желанието на детето си, майката решава да създаде профил в Инстаграм. И от този момент нататък историята поема по съвсем различен път. Картините на Лоран постепенно набират популярност, като в крайна сметка

натрупват над 43 000 последователи в социалната мрежа

и привличат вниманието на света на съвременното изкуство. През април например негови творби бяха изложени на най-големия панаир за изкуство в Мюнхен ART MUC. В момента семейството му подготвя първия му вернисаж, който ще се състои в Нойбьорн в края на август.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Laurent Schwarz (@laurents.art)

По същото време майката започва да продава картините му чрез уебсайт. Тя казва, че 18 от творбите му вече са продадени в цял свят на цена около 7000 евро всяка. За една от творбите ѝ дори е предложена сума от 150 000 евро.

Семейство Шварц може и да е ударило джакпота, но майката настоява, че прави всичко възможно, за да защити сина си. ,,Той решава кога и какво да рисува“, казва тя пред The Times of London. Парите от продажбите отиват в спестовна сметка, докато момчето навърши 18 години.

Наследствен или природен талант 

Подобно на много деца Лоран Шварц се вдъхновява от това, което вижда и харесва. Картините му обаче са необичайни с това, че представляват абстрактни смеси от цветове, от които могат да се различат различими форми като слонове, динозаври или коне, както подробно пише New York Post. Чувство за вкус, което може би идва от баща му, който ръководи фирма за интериорен дизайн, или от дядо му, който вече е имал талант да рисува.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас