Банкси продължава с графитите – преобразява полицейска будка

Снимка: EPA

Банкси продължава с графитите – преобразява полицейска будка

Снимка: EPA
Сподели

Стъклена полицейска будка в центъра на Лондон е направена да прилича на аквариум с пирани в седмата по ред творба на художника на графити Банкси.

Неуловимият художник обяви творбата за своя, като я представи в профила си в Instagram в публикация в 13:00 ч. в неделя. Това предаде The Guardian.

Рибите, изобразени върху полицейската будка,

се различават по стил от предишните шест силуетни рисунки, които Банкси обяви за свое произведение в няколко последователни дни през изминалата седмица.

Един от проектите, изобразяващ вълк върху сателитна чиния, беше премахнат от предполагаеми крадци. Друг, изобразяващ разтягаща се котка върху празен билборд, беше премахнат от изпълнители.

Снимка: EPA

Първоначално двама полицаи от Лондонското градско управление са забелязани да разглеждат новото произведение на Банкси, преди да го снимат. Единият от служителите заяви пред информационната агенция PA Media, че са били помолени да огледат творбата, след като тя е била заснета от камерите за видеонаблюдение, и че чакат да чуят какво ще се прави с нея.

По-късно управителният орган на град Лондон заяви, че

работи по варианти за „запазване“ на новата творба на Банкси,

която се появи в неделя.

Говорител на Лондонската корпорация заяви в изявление: „Знаем за работата по полицейската будка на Лондонската полоция на хълма Лудгейт. В момента работим по варианти за запазване на произведението на изкуството“.

През последните седем дни акаунтът на Банкси в Instagram разкриваше всеки ден по едно ново произведение на изкуството с животни. На тях са изобразени силуети на коза, слонове, маймуни, вълк, пеликани и котка.

В събота произведението, изобразяващо разтягаща се котка върху повреден и празен рекламен билборд,

беше премахнато от мястото си

в северозападен Лондон часове след като беше разкрито.

Снимка: Getty Images

Тълпата освиркваше, докато трима мъже демонтираха билборда в Криклууд, като заявиха, че са били наети от фирма-изпълнител да свалят билборда от съображения за безопасност.

Часове след като Банкси потвърди, че дизайнът е негов, тълпи от цял Лондон се събраха, за да видят творбата преди пристигането на мъжете.

Един от участниците, който пожела да посочи само името си – Марк, заяви, че са щели да свалят билборда в понеделник и да го заменят, но премахването е било преместено за събота, в случай че някой го свали и го остави необезопасен.

Първоначално черната дъска е била използвана за покриване на по-голямата част от котарака по искане на полицията. Това е било с цел да спрат хората да се разхождат по пътя пред движението.

Собственикът на билборда е казал на полицията, че ще го подари на художествена галерия.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас