Откриват изложбата „Душа на художник“ на хора с увреждания

Снимка: „Полиграфия офис център“

Откриват изложбата „Душа на художник“ на хора с увреждания

Снимка: „Полиграфия офис център“
Сподели

Благотворителна изложба, представяща творби на хора с увреждания, участвали в програмите на творческа къща „Вижън арт“, ще бъде открита на 26 юни в „Полиграфия офис център“ – София. Експозицията е озаглавена „Душа на художник“ и ще остане там до 31 юли, съобщават организаторите.

Снимка: „Полиграфия офис център“

„Още от своето създаване „Полиграфия офис център“ съчетава корпоративния живот и изкуството“, посочва Лили Кирова, мениджър маркетинг и събития на компанията. По думите ѝ „Душа на художник“ е изложба, много различна от всичко, което е било представяно в сградата, защото

„освен красота, носи със себе си и емоционална кауза“. 

От екипа отбелязват, че картините от благотворитената изложба „Душа на художник“ са огледало на дългия път, изминат от авторите от различни поколения в стремежа им да се развиват и да предадат на публиката своите емоции, мечти и надежди. Това съобщи БТА.

Средствата, събрани от продажбата на произведенията, ще бъдат изразходвани по програми на Агенцията за социално развитие „Вижън“. Тя е доставчик на социални услуги за хора с увреждания у нас, част от която е „Вижън арт“. Това посочват още организаторите на събитието.

Снимка: „Полиграфия офис център“

 „Вижън арт“ предлага дейности с терапевтична насоченост за пълнолетни лица с увреждания в сферата на изкуството, фотографията, литературата и компютърната грамотност, давайки възможност на потребителите да развият своя творчески потенциал.

Основните им цели са да осигурят включваща, приемаща и стимулираща среда за хората с увреждания. Както и да насърчат и подкрепят социалното, емоционалното и културното им развитие.

Последвайте ни в:

Актуално