Как пакетчетата за чай се превръщат в платно за рисуване

Снимки: PA Media

Как пакетчетата за чай се превръщат в платно за рисуване

Снимки: PA Media
Сподели

Художничка вдъхва нов живот на използвани пакетчета чай, като рисува върху тях британски забележителности, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Така Каролин Уест, която е на 49 години, превръща често изхвърляните опаковки в „нещо красиво“ по думите ѝ.

Тя започва да рисува върху пакетчета чай през август 2023 г.,

като изобразява върху уникалните платна всичко – от популярни забележителности, включително Стоунхендж, до природни картини.

Снимки: PA Media

Уест е изрисувала около 70 пакетчета чай и продължава. Според нея за завършването на едно нейно творение са необходими от час до час и половина в зависимост от детайлите.

„Наистина ми харесва идеята да вземеш нещо, което обикновено изхвърляш,

да го превърнеш в произведение на изкуството и да му вдъхнеш нов живот“,

казва Каролин Уест, която живее в Уотърлувил, в Хемпшир.

„Мисля си, че всички сме толкова заети през цялото време, трудно е да намерим време да забавим темпото и да забележим красотата в ежедневните неща, които често приемаме за даденост“, казва художничката. „Хареса ми идеята да използвам пакетчета чай като начин да превърна нещо обикновено в нещо красиво“.

Процесът започва с изсушаване на използваните пакетчета,

което може да отнеме няколко дни – разрязване, изстъргване на чая и изглаждане. Краищата им се отрязват, торбичката от чай се поставя върху специална хартия, нанася се основен слой и тогава се пристъпва към създаването на изкуство с помощта на акрилни бои.

Снимки: PA Media

„Това е сложен процес, защото трябва да изчакате да изсъхне напълно, тъй като пакетчетата чай са доста абсорбиращи“, добавя Уест.

„След това просто постепенно наслагвате слоевете, залепвате ги в краищата, сваляте ги от хартията и се надяваш да не се скъсат“, отбелязва художничката.

Тя казва, че любимият ѝ обект за рисуване е Стоунхендж.

Уест публикува творенията си в социалните медии и казва, че хората, които проявяват интерес, „означават много за мен“.

Снимки: PA Media

„Наистина е прекрасно да получавам положителни отзиви за нещо, което обичам да правя, а хората просто са много учудени от факта, че тези картини са върху пакетчета чай“, добави тя.

Уест се занимава и с рисуване на други дребни предмети, включително тиквени семки и листа, и дори е превърнала пакетчетата с чипс в ключодържатели и колиета, отбелязва ДПА.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас