Втори последователен графит на Банкси в Лондон

Снимка: Banksy

Втори последователен графит на Банкси в Лондон

Снимка: Banksy
Сподели

Лондон осъмна с втори животински графит на Банкси. След като вчера потвърди авторството на графит с коза, покачена на висок стълб, днес графити артистът показа два слона, протягащи хоботи един към друг. Това пише „Площад „Славейков“.

Силуетите им се появиха на два зазидани прозореца на къща в квартал „Челси“. Банкси сподели кадър на творбата в профила си в Instagram, отново без заглавие, нито с анонс към нея. Така лондончани сами поеха тълкуванията –

някои предполагат, че творецът изпраща екологично послание,

а други обвързват изображението с преносния израз за „слона в стаята“.

Снимка: Banksy

Други  отбелязаха, че едната слонска фигура е с бивни, а другата – без, което според тях може да означава разделение между поколенията. Какъвто и да е смисълът на новото произведение, повечето се съгласяват, че може би предстоят още животински графити като

част от нова серия на Банкси.

Само преди ден графити артистът показа коза на фасада край моста Кю в богатия лондонски квартал „Ричмънд“. Оставена без заглавие, и тази творба намери множество значения в очите на минувачите.

Преди графита с козата художникът, чиято самоличност е неизвестна, за последен път рисува в столицата във Финсбъри парк. Тогава напръска със зелена боя стена зад отрязано дърво, за да прилича на зеленина, с шаблон на човек, който държи пръскачка до него.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас