Какво да правим на 14 февруари – гайд из културната програма на София

Какво да правим на 14 февруари – гайд из културната програма на София

Сподели

Месецът на любовта е. Независимо дали отбелязвате 14 февруари като Свети Валентин и деня на влюбените или зарязвате лозите по повод Трифон Зарезан, едно е сигурно –

заслужава си да отпразнуваме деня по специален начин.

Богатата културна програма на София е подготвила не едно културни събития, които да отговорят на различните вкусове на публиката и да гарантират доброто ви прекарване.

За да ви спестим лутането из културните афиши на столицата ви представяме на едно място някой от събитията, които може да посетети по повод празника.

За меломаниете – софийските клубни и музикални сцена са приготвили

по нещо за всеки вкус.
Снимка: Eventim

Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени ще изпълнят както обичани от публиката хитове, така и все още непознати песни от новия си албум. Концертът им ще се проведе в Once Upon a Time Biblioteka, а билети могат да бъдат закупени тук.

 

Снимка: Facebook

Специално за Свeти Валентин, Ирина Флорин се качва на сцената на TELL ME, заедно с китариста Христо Костов (Hayes & Y)! Всички гости ще имат възможността да чуят микс от най-големите хитове на Ирина, в специални клубни аранжименти, в допълнение към

парчетата от най-новия ѝ албум „Знак“,

излязъл на пазара в края на 2022г. Това съобщават организаторите.

 

Снимка: Facebook

На сцената на Club Stroeja на 14 февруари ще излязат не една, а цели две банди – Dead Man’s Hat  и Ninio & The Groovers. Те са любими на младата аудитория и за да разберете какви музикални изненади са приготвили може да си купите билет от тук.

 

Снимка: Facebook

Легендарните Диана Експрес: Митко Щерев и Илия Ангелов ще направят празника ви незабравим в пиано бар Магнито. Те се качват на сцената точно в 21 ч.

 

Снимка: Facebook

Дара Екимова поставя началото на 2024 г. с концерт в деня на влюбените. Прекарайте 14 февруари в Бар Петък с поп момичето на българската сцена и любимите нейни парчета. Без значение дали сте влюбени или не, вечерта е за всеки, който носи любов в себе си. Билети са налични тук.

 

Снимка: Facebook

Сцената на Sofia Live Club ще бъде завладяна от романтиката на френската музика с концерта FRENCH and LOVE CABARET на Вера Шандел и Ангел Заберски Трио. Не ги пропускайте и вземете билата си тук.

 

Всички почитатели на театъра също ще могат да се насладят на невероятни спектакли.

Приерно на 14 февруари на Голяма сцена в Народния театър зрителите могат да се насладят на новия спектакъл на Диана Добрева „Моби Дик“. Камерната сцена ще представи моноспектакъла на Христо Мутафчиев „Боже мой“, а на Сцена „Апостол Карамитев“ ще се играе „Виновният“.

Снимка: Народен театър

 

Младежкият театър пък ще представи едно от нашемулите си нови представления – „Граф Монте Кристо“, от 19 ч. В Театър Българска Армия пък ще можете да се насладите на обичаната постановка от Оскар Уайлд „Колко е важно да бъдеш сериозен“.

 

Снимка: Театър 199

„Кулата“ от Борис Кръстев ще бъде играна на сцената на Театър 199 с участието на

Йоана Буковска-Давидова, Свежен Младенов и Йордан Ръсин.

Постановката има номинация „Икар“ 2024 за драматургичен текст.

 

Снимка: Дом на киното

С една театрална прожекция може да се пренесете чак до Шекспировата сцена с представлението „Веселите уиндзорки“. Това е може би най-непозната за българската публика пиеса на Шекспир, но едно от

най-ранните произведения на автора.

Може да му се насладите в Дом на киното от 19 ч., като си купите билет от тук.

 

Снимка: Facebook

В центъра за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ може да посетите постановката „Музей на разбитите сърца“ на режисьора Денис Николов. Билети са налични тук.

 

Снимка: Facebook

Театър-лаборатория „Алма Алтер“ предлага един романтичен ритуал, в който сърцата на влюбените ще затуптят в един и същ ритъм. Ритуалът се казва „Бракове по любов“ и отнема само 15 минути, в които влюбените имат възможност да се врекат едни на други. Вечерта ще завърши с празничен концерт на Георги Арсов, Марио Йоцов и Георги Балтов.

 

Снимка: Facebook

За една необичайна и изпълнена с много смях вечер изберете програмата, която са подготвили Комеди Клуб София. Събитието ще се проведе в зала 1 на НДК, където ще ви разсмиват 7 от най-добрите комедианти на Клуба. Иван Кирков, Христо Радоев, Емо Йоцов, Мишо Димитров, Цецо Павлов и други. Билети може да закупите тук.

Разбира се има по нещо и за феновете на литературата. Посетителите на къщата музей „Петко и Пенчо Славейкови“ ще отбележат 14 февруари с поетично-музикална вечер. Събитието е под наслов

„Аз слушам само твоите очи, как дивно ми говорят за живота”

и ще бъде придружено от откриването на ново експозиция, свързана с личността и литературното дело на Мара Белчева.

 

Ако все пак предпочитате да си останете вкъщи, от удобството на дивана може да се пренесета в света на театралното, филмовото или балетното изкуство с цялата палитра от български и световни заглавия в класьора на стрийминг платформата 7Arts.

Актуално