Кои са акцентите в тазгодишното издание на „Аполония“

Снимка: „Аполония“

Кои са акцентите в тазгодишното издание на „Аполония“

Снимка: „Аполония“
Сподели

Програмата за тазгодишните Празници на изкуствата „Аполония“ в Созопол вече е факт. Изданието ще се проведе

от 28 август до 7 септември.

През първия ден ще бъдат открити няколко изложби като изложбата „Нашият Созопол“ на Асен Шопов, Международната плакатна акция „Контакт“, „Изложби на дипломираните“ на Национална художествена академия и др.

На 29 август ще бъде официалното откриване на фестивала

с концерт на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Константин Илиевски и солист Светлина Стоянова. Откриването ще се състои в амфитеатър „Аполония“ в 20:30 ч. По-рано същата вечер Драматичен театър Бургас ще представи постановката си „Кралицата на красотата“ с участието на Димитрина Тенева, Виктор Младенов, Невена Цанева, Ивайло Гандев.

Големият български писател и поет Иван Теофилов ще представи книгата си „Антология на българския символизъм“ на 30 август. Същия ден в програмата са и два концерта – първият е по повод

125 години от раждането на Панчо Владигеров,

а вторият е представяне на новия албум на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени „!Удивителни Въпросителни?“.

Посетителите на фестивала ще се насладят на премиери на едни от най-новите български филми като: „Уроците на Блага“, „Клопка“, „Чума“, „Защо обичам лошото време“, „Всичко за сина ми“, „Диада“ и др.

Акцент в литературните срещи са тези с Иван Ланджев, Людмил Тодоров,

майсторски клас и авторска вечер с Георги Господинов.

Както и срещи с Кирил Топалов, Надежда Радулова, Захари Карабашлиев и др.

Снимка: David Parry

За музикалното оформление на „Аполония“ ще се погрижат любими изпълнители като Живко Петров Трио, Васил Петров, Белослава, Хилда Казасян, Графа и Фондацията.

Снимка: „Гласове“

Програмата на фестивала включа и изключителни театрални постановки като „Портретът на Дориан Грей“ на ДТ Габрово, „Оскар и розовата дантела“ на Театър 199, „Луцифер“ – моноспектакъл на Боян Арсов, „Всичките наши тела“ на ДТ Ямбол по текстове на Георги Господинов и мюзикълът „Здравей! Как си, приятелю?“ по песните на Стефан Диомов.

Мариус Куркински пък ще представи моноспектакъла си „Нашенец“.

Цялата програма на фестивала може да намерите тук.

Актуално

Избрано за вас