„Квантова симфония“ ще ни отведе извън границите на възприятията

Снимка: Национална галерия

„Квантова симфония“ ще ни отведе извън границите на възприятията

Снимка: Национална галерия
Сподели

„Квантова симфония“ е първата по рода си инсталация в България, която използва революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно преживяване. Тя ще може да бъде видяна в периода 13 февруари – 10 март в Националната галерия – Двореца. Официалното ѝ откриване ще се проведе на 13 февруари от 18:00 до 20:00 часа.

Инсталацията ще ви изпрати на  магично пътешествие, което обещава да остави трайно впечатление у включилите се в него. То ще  ги изведе извън границите на обикновеното възприятие.

Посетителите на „Квантова симфония“ще видят уникална космическа картина, в която квантовата физика и изкуството се сливат. Аудиовизуалните ефекти синхронизират светлина и звук, трансформират пространството в динамична квантова вселена по начин, достъпен и разбираем за широката публика. В същото време предизвикват размисъл за връзката между видимото и невидимото, между науката и изкуството. Всяка визуализация е съобразена със специално създадена звукова доработка, която улавя есенцията на квантовата реалност, превръщайки Балната зала на Двореца в един вълшебен свят.

„Сензор студио“ се фокусира върху създаването на уникални арт инсталации, които обогатяват пространството и стимулират сетивата. Въпреки че студиото е новосъздадено, екипът му има трупан в продължение на десетилетия опит в различни проекти и инициативи по света в сферата на арт инсталациите. Те предлагат новаторски решения, които съчетават технология, изкуство и интерактивност.

Събитието се реализира с подкрепата на Noble House, негов медиен партньор е БТА

Актуално

Избрано за вас