Иън Маккелън слиза от сцената, ще се възстановява дълго след падането

Снимка: Getty Images

Иън Маккелън слиза от сцената, ще се възстановява дълго след падането

Снимка: Getty Images
Сподели

Актьорът Иън Маккелън заяви , че се оттегля от турнето на най-новата си пиеса в Обединеното кралство. Причината е, че той се  нуждае от повече време, за да се възстанови след падането си от сцената на лондонски театър миналия месец, пише AP.  85-годишният Маккелън заяви, че

състоянието му се подобрява „с всеки изминал ден“.
Снимка: AP

„С най-голямо нежелание приех лекарския съвет да се погрижа за пълното си възстановяване пълното си възстановяване, като междувременно не работя“, каза той в изявление.

Звездата от „Властелинът на пръстените“ прекара три нощи в лондонска болница, след като падна от сцената по време на представлението на „Кралете на играта“ в театър „Ноел Кауърд“ на 17 юни.

85-годишният Маккелън, който изпълнява ролята на Джон Фалстаф, е играл в бойна сцена, в която участват принцът на Уелс и Хенри Пърси, когато пада от предната част на сцената. Когато осветлението в залата се включило, актьорът извикал от болка и персоналът се притекъл на помощ, съобщи Би Би Си.

Представлението е адаптация на историческата пиеса на Уилям Шекспир – „Хенри IV“. Режисирана е  от Робърт Айк. Няколко представления бяха отменени след инцидента. След това спектакълът беше възобновен с дубльора Девид Семарк в ролята на Фалстаф. Продуцентите съобщиха, че Семарк ще продължи да играе ролята по време на националното турне, което ще продължи от 3 до 27 юли.

Снимка: Warner Bros.

Маккелън е познат с ролите на Гандалф във „Властелинът на пръстените“ и Магнито във филмите от поредицата „Х-Мен“. Той е един от най-известните британски шекспирови актьори. На сцената той играе ролите на   Ричард III, Макбет и Крал Лир.

Носител е на награда „Тони“ за „Амадеус“. Печели няколко отличия „Оливие“ и е номиниран за две награди „Оскар“, пет награди „Еми“ и няколко награди БАФТА.

Актуално

Избрано за вас