8 интересни факта за Джъстин Тимбърлейк

Снимка: AP

8 интересни факта за Джъстин Тимбърлейк

Снимка: AP
Сподели

Джъстин Тимбърлейк е изминал дълъг път от времето, когато беше една пета част от групата NSYNC. Откакто започва самостоятелна кариера през 2002 г., той печели десет награди „Грами“, четири – „Еми“, седем американски музикални отличия, три награди „Брит“, десет музикални – „Билборд“, и единадесет видео музикални награди на MTV.

И всички те са заслужени.

Тимбърлейк не само доказа, че има всичко необходимо, за да се изяви като солов изпълнител на сцената, но и се отърси от имиджа си на участник в „Мики Маус Клуб“ и прие актьорски роли във филми като „Алфа Дог“, „Черна змия“, „Социалната мрежа“ и „Лош учител“. Той се превърна в един от най-уважаваните изпълнители в музиката и киното днес.

Въпреки че Джъстин Тимбърлейк е

един от най-известните музиканти в бранша,

все още има много неща, които феновете не знаят за него. От детските му години – до днес животът му е изпълнен с възходи и падения в опитите му да намери своето място в развлекателната индустрия.

По повод рождения ден на Джъстин Тимбърлейк ви представяме интересни факти от живота и кариерата на тази обичана поп звезда.

Участвал е в телевизионното шоу „Клубът на Мики Маус“

Преди да се превърне в поп звезда Джъстин Тимбърлейк започва кариерата си като детски актьор в „Клубът на Мики Маус“ на Disney. Присъединява се към предаването на 11-годишна възраст и участва заедно с други бъдещи звезди като

Бритни Спиърс, Кристина Агилера и Райън Гослинг.

Участието му в шоуто помага за старта на кариерата му в развлекателната индустрия и го води по пътя към превръщането му в популярно име.

Първоначално е част от момчешката банда NSYNC

Добре де, това може би го знаете… Преди да започне успешната си солова кариера Джъстин Тимбърлейк е член на популярната момчешка група NSYNC. Групата се сформира през 1995 г. и бързо се прославя с хитове като Tearin’ Up My Heart и Bye Bye Bye. Тимбърлейк е един от водещите певци на групата и помага за написването на много от песните ѝ.

NSYNC се разпада през 2002 г.,

но музиката им продължава да е популярна сред феновете по целия свят.

Носител е на 10 награди „Грами“
Снимка: Getty Images

Джъстин Тимбърлейк е талантлив певец и изпълнител, което доказват и

10-те му награди „Грами“.

През кариерата си е отличаван за най-добро мъжко поп вокално изпълнение за What Goes Around… Comes Around и най-добър танцов запис за SexyBack. Тимбърлейк е бил номиниран и за множество други награди, включително за  „Еми“ и „Оскар“.

Съосновател е на марка текила, наречена Sauza 901
Снимка: Sauza 901

В допълнение към музикалната и актьорската си кариера Джъстин Тимбърлейк е и успешен предприемач. Той е съсобственик на марката текила Sauza 901, която лансира през 2009 г. Името 901 идва от

кода на района на родния му град

Мемфис, Тенеси. Марката е спечелила няколко награди и е оценена заради своя мек вкус и високо качество. Тимбърлейк участва и в творческия процес по създаването на марката – от дизайна на бутилката до маркетинговата стратегия.

Той е модна икона
Снимка: AP

Джъстин Тимбърлейк е известен не само с музиката и актьорското си майсторство, но и с безупречното си чувство за стил. Той е бил представян в множество модни списания и е обявен за

един от най-стилните мъже в света.

Стилът му често се описва като класически и изтънчен и той е известен със способността си да съчетава различни елементи, за да създаде уникална визия.

Филантроп е
Снимка: Getty Images

Певецът дарява пари на многобройни благотворителни организации, сред които фондацията Make-A-Wish, Червения кръст и Фондацията на ООН. Тимбърлейк използва трибуната си и за повишаване на осведомеността по важни въпроси като ХИВ/СПИН и образованието.

Семеен човек е
Снимка: Getty Images

Джъстин Тимбърлейк е женен за актрисата Джесика Бийл, от която има двама сина. Той е отдаден съпруг и баща и често говори за това колко много означава семейството му за него. Той доказва, че е възможно да постигнеш успех в кариерата си и същевременно да имаш щастлив и пълноценен семеен живот.

Той купува Myspace през 2011 г.
Снимка: Shutterstock
1997

Myspace беше сред първите платформи на социални медии, която се наложи през 2000 г. Към 2009 г. компанията има около 1600 служители – изглежда, че е предопределена да се развива. През юни 2011 г. Джъстин Тимбърлейк и Specific Media Group се обединяват, за да купят предприятието за приблизително 35 млн. долара. През 2016 г., то е преподадено на Time Inc. за 87 млн. долара.

Актуално

Избрано за вас