ТОП 12 песни на Адел, които завладяха сърцата на милиони

Снимка: GARETH CATTERMOLE/GETTY IMAGES FOR ADELE

ТОП 12 песни на Адел, които завладяха сърцата на милиони

Снимка: GARETH CATTERMOLE/GETTY IMAGES FOR ADELE
Сподели

Откакто изгря в края на 2000 г., Адел завладя сърцата на милиони хора с обезоръжаващото си остроумие и мощния си глас, който на практика няма аналог.

За 15-те години, откакто дебютният ѝ албум 19 я представи на света, Адел достигна висоти, които малцина успяват. Тя е един от най-продаваните изпълнители на всички времена,

събрала е безброй награди

и е разпродала арени по целия свят. В деня, в който звездата отбелязва своя рожден ден – празнуваме и ние – нейните фенове, припомняйки си 12 от вечните ѝ парчета.

 “Hometown Glory”

Четвъртият сингъл от албума 19, „Hometown Glory“ всъщност е първата песен, която Адел пише. Първоначално тя е издадена като въвеждащ самостоятелен сингъл през 2007 г. „Хората, които срещнах, са чудесата на моя свят“, пее тя в припева – чувство, което ще продължи през цялата ѝ кариера.

„Chasing Pavements“

Сингълът, който поставя Адел на картата със световните знаменитости, „Chasing Pavements“ съдържа много от елементите, които определят албума 19. Тя се опира по-силно на света на певицата и автор на песни, отколкото по-късните творби на Адел. „Chasing Pavements“ осигурява на Адел ранен успех и признание. Именно тя ѝ осигурява „билет“ за Billboard Hot 100 и първият ѝ платинен сингъл. Той също така донесе на певицата първата ѝ награда „Грами“.

 “Rolling in the Deep”

Адел затвърждава своята сила с втория си албум – 21, пише grammy.com. Хитовият„Rolling in the Deep“ се превърна в първия ѝ сингъл номер 1 и ѝ помогна да спечели триумфалните награди „Запис“, „песен“ и „албум на годината“ на 54-ите награди „Грами“.

„Rumour Has It“

Веднага след „Rolling in the Deep“ – „Rumour Has It“ също пристига с гръм и трясък. Съавтор и продуцент на парчето е Райън Тедър. Тази песен демонстрира авторския диапазон на Адел, доказвайки, че тя може да напише поп парче в бързо темпо, наред с по-бавните балади.

 “Someone Like You”

Песента допълнително затвърждава връзката на Адел и слушателите ѝ и води до поредните професионални успехи. Тя заема първо място в класацията Hot 100, получава награда „Грами“ и платинени сертификати.

„Skyfall“

Адел се присъедини към един от най-прочутите франчайзи в историята на киното – филмите за Джеймс Бонд, през 2012 г. със „Skyfall“.

Песента позволява на певицата да се опре повече на театралната си страна. Това е вълнуващо музикално приключение ѝ носи  „Оскар“ за най-добра оригинална песен.

 “Hello”

След огромния успех на 21 и „Skyfall“ Адел прекъсва музикалната си кариера за три години. Въпреки че в началото на 2015 г. се появиха слухове за албум, тя не потвърди третия си запис до месец преди излизането му през ноември.

Откриващото парче на албума 25 – „Hello“, остава

едно от най-успешните в кариерата на певицата,

заема челно място в класациите по целия свят, става седем пъти платинен и печели наградите „Запис и песен на годината“ на 59-ите награди „Грами“

„Water Under the Bridge“

Към този момент от кариерата на Адел вече е ясно, че тя може да овладее всяка песен или продукция, която ѝ бъде дадена. „Water Under the Bridge“ е идеален пример за една от най-плътните в звуково отношение песни на изпълнителката.

 “River Lea”

Наред с поп изкушенията и мощните балади, Адел се докосна до евангелието в 25 с „River Lea“. Макар че тя и преди се е занимавала с госпел, елементите му никога не са били толкова открити. Мултиинструменталният Danger Mouse вкарва хип-хоп ритъм в иначе призрачното парче. Резултатът е едно от най-завладяващите парчета на певицата.

„Easy on Me“

Шестте години между 25 и четвъртия албум на Адел30, се оказват повратна точка. През тях светът попада в капана на Covid-19, а тя и дългогодишният ѝ партньор Саймън Конеки се разведоха. В голяма част от 30 тя се примирява с живота след брака. Именно подобна нотка включва и водещият сингъл „Easy on Me“, в който тя моли за милост, докато опитва да разбере как да продължи напред. Тя създава ранна представа за емоционалното състояние на Адел.

“My Little Love”

Адел никога не е избягвала да бъде уязвима, но „My Little Love“ е може би най-откровената ѝ песен досега. В нея тя продължава да изследва чувствата си относно това как разводът е повлиял на детето ѝ – Анджело.

Това, което наистина отличава песента, е включването на гласови бележки, които съдържат разсъжденията на самата изпълнителка непосредствено след развода, както и откъси от разговор между нея и сина ѝ.

“Can I Get It”

Всеки, който е гледал интервю с Адел, или я е виждал на живо, знае, че тя е очарователно забавна личност. Както се вижда от клиповете на шоуто ѝ във Вегас, тя обича да разказва вицове и има ярко, жизнерадостно присъствие – а „Can I Get It“ е музикално изображение на това.

Актуално

Избрано за вас