Алиша Кийс с мюзикъл на Бродуей

Снимка: Andres Otero

Алиша Кийс с мюзикъл на Бродуей

Снимка: Andres Otero
Сподели

Алиша Кийс ще представи своя мюзикъл „Hell’s Kitchen“ на Бродуей през следващата година.

Спектакълът е полуавтобиографичен.

Действието се развива в реално съществуващия Манхатън Плаза, който от 70-те години на миналия век предоставя жилища, главно за артисти, на Западна 43-та улица.

Музиката и текстът са дело на 15-кратната носителка на наградата „Грами“ и са базирани на живота ѝ, когато е живяла в Манхатън Плаза с майка си и е прекарвала много време пред пианото.

„Това наистина е момент на пълен кръг. Това е част от семейната история на любовта към изкуството“, казва Кийс.

„Обичах да ходя на театър, това ме вдъхновяваше“, казва певицата пред АП.

„Но никога не съм си представяла, че някой ден ще имам дебют на Бродуей.“

„Много хора са израснали в тези сгради – Алисия, Тимъти Шаламе, Крисчън Слейтър“, казва жителката на Манхатън Плаза Руби Римс пред CBS.

Продукцията включва както някои от хитовете на КийсFallin, No One, Girl on Fire, If I Ain’t Got You, Empire State of Mind, както и четири нови парчета. Дебютантката Малеа Джой Мун изпълнява вдъхновената от Кийс главна роля на Али. Али е на 17 години, израства и открива своето място в света.

„Винаги съм си мечтала да правя нещо, което е толкова

удовлетворяващо, красиво и забележително

и е заобиколено от прекрасни хора, но не можех да си представя, че ще бъде толкова невероятно“, каза Мун.

“Hell’s Kitchen“ ще се играе на сцената на Public Theater до средата на януари. А в края на март се пренася на Бродуей, в театър „Шуберт“.

Това не е първият проект на Алиша Кийс, който стига до Бродуей. През 2011 г. тя беше копродуцент на пиесата Stick Fly („Летяща пръчка“), за която написа и музика.

“Hell’s Kitchen“ присъединява Кийс към поп и рок легенди като Елтън Джон, Синди Лъпър, Стинг, Аланис Морисет, Дейв Стюарт и др., чиято музика е звучала на Бродуей.

Актуално