Американската Академия за кънтри музика раздаде годишните си награди

Снимка: Getty Images

Американската Академия за кънтри музика раздаде годишните си награди

Снимка: Getty Images
Сподели

Лейни Уилсън е големият печеливш на наградите на Академията за кънтри музика през 2024 г., съобщи БТА, цитирайки АП. Уилсън получи приза за певица на годината и топ наградата за шоумен на годината.

„Аз съм в Нашвил от 13 години и се занимавам с музика“, каза Уилсън в речта си, благодарейки за любовта и подкрепата.

Лейни Уилсън; Снимка: Getty Images

Лейни Уилсън става част от

ексклузивния кръг певици, печелили награди за шоумен на годината,

включващ Миранда Ламбърт, Кари Ъндърууд, Тейлър Суифт.

Уилсън откри 59-ата церемония по наградатите на Академията за кънтри музика с кавър на песента на „Литъл Тексас“ “God Blessed Texas“.

Клей Уокър и Ранди Травис представиха Джордан Дейвис с песента на годината – “Next Thing You Know“. „Най-вече искам да благодаря на феновете за това, че харесаха тази песен“, каза Дейвис в речта си при получаване на наградата.

Джели Рол; Снимка: Getty Images

Наградата за музикално събитие на годината отиде при Лейни Уилсън и Джели Рол за “Save Me“. „Тази песен ме спаси“, каза Рол в речта си.

Водеща на церемонията, която се проведе на стадиона „Фор сентър ет дъ стар“ във Фриско, Тексас, беше Риба Макинтайър. Изпълнението на Джейсън Олдийн беше

в памет на покойния Тоби Кийт –

акустичен вариант на класическото парче на Кийт “Should’ve Been a Cowboy“.

Риба Макинтайър; Снимка: AP

Тоби Кийт е носител на 14 награди на Академията за кънтри музика, сред които и два приза за шоумен на годината. През февруари т.г. той почина на 62 години от рак на стомаха.

Наградата за албум на годината на изпълнител отиде при Крис Стейпълтън. Той изпя новата си песен “Think I’m in Love with You“

в дует с Дуа Липса.

Люк Кумс – най-номинираният артист на церемонията, с осем номинации, спечели наградата за сингъл на годината за кавъра на песента на Трейси Чапмън “Fast Car“. Дан и Шей спечелиха награда за дует на годината, а „Олд доминиън“ – за група.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас