Артисти се обединяват в песен, предизвиквайки ни да бъдем по-добри

Снимка: „Хайде“

Артисти се обединяват в песен, предизвиквайки ни да бъдем по-добри

Снимка: „Хайде“
Сподели

Точно на първият учебен ден излезе песента „По-добри“, в която Михаела Филева, Вирджиния Събева, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов и Александър Георгиев се обединяват в подкрепа на кампанията „Хайде“. Тя има за цел „да насочи вниманието ни към класните стаи, за да намалим насилието в училище, да ни напомни, че само

във вдъхновяваща и здравословна среда се постигат големите успехи

и да ни предизвика да бъдем по-добри с хората около нас“, пише Михаела Филева, представяща песента в социалните си мрежи.

Снимка: „Хайде“

Текстът на песента „По-добри“ от кампанията „Хайде“ е на малкия Йохан със съавтор Вирджиния Събева, чиято е и музиката. Аранжиментът е на Ангел Проданов. Историята за написването на песента разказва майката на Йохан: „Преди година се преместихме в България и Йохан започна училище. Той забеляза, че децата имат груб начин на общуване и е лесно да бъдат наранени и изолирани от групата. Особено ако са различни, може да бъде предизвикателство да намерят среда, която да е безопасна и приобщаваща. Един ден той каза:

„Мама тук нямат ли песен, в която да се пее за приятелството и децата да са по-добри един към друг?”.

Аз му отговорих, че не знам да има и ако той напише текст, бихме могли ние да създадем такава песен.“

Така се заражда инициативата „Хайде“. „Целта на този проект и на тези, които предстоят, е да покажем на децата, че въпреки бързането, е добре да спрем и да се замислим над това, че всяко ново дете, което влезе в клас, никога не е било прието веднага“, разказва Ненчо Балабанов. „Кампанията „Хайде“ ще продължи и всяка следваща година ще има нова песен, с нови изпълнители и с нови деца. И с ново подзаглавие. С „Хайде„По-добри“ се опитваме да напомним на децата, добрината, която носят в себе си. Но е важен и примерът, който им даваме“.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас