Б.Т.Р. и старозагорци пяха с пълно гърло най-големите хитове на групата

Снимка: Иван Ерменков

Б.Т.Р. и старозагорци пяха с пълно гърло най-големите хитове на групата

Снимка: Иван Ерменков
Сподели

Б.Т.Р. стартира ударно националното си турне „30 години Б.Т.Р“ с концерт в Летния театър в Стара Загора. Събитието събра почитателите на легендарната банда и отбеляза началото на поредицата концерти, с които групата ще отбележи три десетилетия успешна музикална кариера.

Снимка: Иван Ерменков

Неизчерпаемата енергия и динамиката, които носи Б.Т.Р., завладяха феновете на рока в пълния Летен театър. Превърналите се в емблематични за българската музика песни „Елмаз и стъкло“, „Цвете от луната“, „Спасение“ звучаха в изпълнение на бандата и на публиката. През цялото време тя пя заедно с любимата си група. Б.Т.Р.

представи най-доброто от музиката,

която създава през тези три десетилетия, както и песни от успешните си последни албуми.

„Стара Загора, страхотни сте! Благодарим ви за обичта!“, споделиха членовете на бандата в емоционално видео след края на концерта.

Турнето „30 години Б.Т.Р“ продължава с музикални събития във Варна на 2 август, Бургас на 9 август,

Пловдив на 14 август, Плевен на 28 август

и Велико Търново на 29 август. Финалът ще бъде в зала 1 на НДК в София на 20 ноември.

Снимка: Иван Ерменков

Съвсем скоро бандата се завърна от изключително успешно турне в Европа. Тя зарадва феновете си във Виена, Цюрих, Лион, Бордо, Памплона, Мадрид, Валенсия, Палма Де Майорка, Карлсруе, Люксембург, Брюксел и Амстердам.

Паралелно със срещите си с публиката на живо, групата работи и по първия си концертен албум, който се очаква да излезе тази година заедно с юбилейна плоча и диск „30 години Б.Т.Р.“.

Билети можете да откриете ТУК.

Б.Т.Р. са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има зад гърба си 30-годишна успешна кариера, която включва

13 студийни албума и над 50 видеоклипа.

15 от песните на бандата са включени в учебниците по музика за начален и среден курс на образование в България.

През тези три десетилетия Б.Т.Р. прави над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа.

Групата е носител на множество награди на БГ Радио – пет отличия за „Група на годината“ и три за „Най-добра група на живо“. В колекцията на Б.Т.Р. е и награда за група от фестивала „НанИн“ в Китай.

Актуално

Избрано за вас