Б.Т.Р. обявиха втора дата за концерт в НДК

Снимка: Б.Т.Р./ Официална Facebook страница

Б.Т.Р. обявиха втора дата за концерт в НДК

Снимка: Б.Т.Р./ Официална Facebook страница
Сподели

Турнето „30 години Б.Т.Р.“ завършва с два концерта в зала 1 на НДК в два поредни дни – 20 и 21 ноември, съобщават организаторите.

Музикантите обявиха втора дата, след като първата бе разпродадена месец преди събитието.

В сетлиста са включени песни от целия музикален път на групата. Към нея на сцената ще се присъединят и Добромир Поликов (китара) и Ясен Велчев (клавири).

Групата е подготвила и специална изненада – първи концертен албум с името „30 години Б.Т.Р.“ . Той е с парчета от съвместния им концерт със симфоничния оркестър на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново през 2023 г. Тогава те се изявяваха под диригентската палка на Георги Патриков. 

За да подгрее предстоящите концерти, групата представи осмата песен в албума „Пъзел“ – сингъла „Анасонови дни“. Тя е в изпълнение на Б.Т.Р. и Александър Филчев-Санеца – неофициалният член на групата от близо 30 години, пише БТА.

Музиката е на Славчо Николов, текстът е на барабаниста Илиян Диков, а аранжиментът – на Б.Т.Р. Режисьор на видеото е Боян Карамфилов.

Б.Т.Р са Атанас Пенев (вокал), Славчо Николов (китари и вокал), Иван Калфов (бас китара) и Илиян Диков (барабани). Групата има зад гърба си 30-годишна успешна кариера, която включва

13 студийни албума и над 50 видеоклипа.

15 от песните на бандата са включени в учебниците по музика за начален и среден курс на образование в България.

През тези три десетилетия Б.Т.Р прави над 5000 концерта само в страната, както и турнета и концерти в Азия, Северна Америка и Европа.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас