Бионсе стана първата чернокожа жена, достигнала номер 1 в кънтри класация

Снимка: Getty Images

Бионсе стана първата чернокожа жена, достигнала номер 1 в кънтри класация

Снимка: Getty Images
Сподели

Бионсе току-що влезе в историята за пореден път, предаде People.

Във вторник, 20 февруари, Billboard разкри, че 42-годишната изпълнителка на Alien Superstar е станала

първата чернокожа изпълнителка, оглавила класацията Hot Country Songs

благодарение на сингъла си Texas Hold ‘Em, който дебютира и под номер 2 в класацията Hot 100.

Texas Hold ‘Em, която официално бе представена в кънтри радиото на 13 февруари, отне първото място от Зак Брайън и Кейси Мъсгрейвс. Техният дует I Remember Everything се задържа на първо място в продължение на 20 седмици.

Песента събра 19,2 млн. официални стрийма

и 4,8 млн. във всички формати на ефирната аудитория, с 39 000 продажби в САЩ до 15 февруари, по данни на Luminate.

Снима: Mason Poole

Бионсе и Тейлър Суифт са единствените соло изпълнителки, които са дебютирали под номер 1 в класацията. Като Суифт заема първото място с Love Story (Taylor’s Version) и All Too Well (Taylor’s Version) през 2021 г.

32-кратната носителка на „Грами“

влезе в историята и като първата изпълнителка, заела първото място в Hot Country Songs и Hot R&B/Hip-Hop Songs от октомври 1958 г., когато списъците се превърнаха във „всеобхватни жанрови класации за песни“, според Billboard.

Единствените други изпълнители, които са оглавявали тези класации, са Морган Уолън, Джъстин Бийбър, Били Рей Сайръс и Рей Чарлз.

16 Carriages, която беше издадена заедно с Texas Hold ‘Em на 11 февруари, дебютира под № 9 в класацията Hot Country Songs и стартира под № 38 в класацията Hot 100.

Снимка: Instagram

Тя е събрала 10,3 милиона стрийминга, 90 000 в радиата и 14 000 в продажбите.

Бионсе изненада феновете си, като пусна Texas Hold ‘Em и 16 Carriages по време на Super Bowl, малко след като беше излъчена рекламата ѝ с Verizon, и

сподели тийзър за следващия си албум,

act ii, който се очаква през март.

Тя сподели тийзър в Инстаграм, който изглеждаше вдъхновен от класическия уестърн от 1984 г. „Париж, Тексас“, на който се вижда група хора в пустинята, загледани в нейния билборд, докато на заден план звучи фрагмент от Texas Hold ‘Em.

Пълният проект, който засега е без заглавие, но се определя като второ действие на Renaissance, ще излезе на пазара на 29 март. Той се появява малко повече от година и половина след излизането на вдъхновения от хауса запис на музикалната икона, който излезе през лятото на 2022 г.

Актуално

Избрано за вас