Цените на билетите за концерта на Coldplay предизвикват възмущение в Индия

Снимка: Santiago Bluguermann/GI

Цените на билетите за концерта на Coldplay предизвикват възмущение в Индия

Снимка: Santiago Bluguermann/GI
Сподели

Ако сте в Индия и разполагате с 900 000 рупии или 18 770 лева, какво бихте си купили? Автомобил? Пътуване около света? Диамантени бижута? Или билет за концерт на Coldplay?

Британската рок група ще изнесе три концерта от световното си турне „Music of the Spheres“ в Мумбай през следващата година. Билетите бяха разпродадени за минути на официалната платформа за продажба на билети BookMyShow (BMS) и в момента се продават за неприлични суми на платформите за препродажба, съобщава BBC.
Снимка: Jelonek/WireImage

Билетите бяха пуснати в продажба миналата неделя, с цени от 2500 до 12 000 рупии. За около 180 000 налични билета се състезаваха повече от 10 милиона души.

Феновете се оплакаха от многочасови опашки и сривове на сайта. Много от тях твърдяха, че продажбите са били манипулирани, тъй като прекупвачите са започнали да продават билети на пет пъти по-висока цена, достигайки дори 900 000 рупии, преди те да бъдат пуснати на официалния сайт.

По-рано този месец нещо подобно се случи с билетите за концерта на Oasis в Обединеното кралство, където прекупвачите взеха повече от 350 паунда за билети, които струваха 135 паунда. Завишените цени на билетите за Coldplay обаче надвишиха дори и това. В перспектива –  Мадона е поискала 1306,75 паунда за ВИП пропуски за турнето си „Celebration“, a най-скъпите билети за концертите на Бионсе от турнето „Renaissance“ са се продавали за 2400 паунда.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас