Били Айлиш и Google Maps си партнират за зелено световно турне

Снимка: Getty Images

Били Айлиш и Google Maps си партнират за зелено световно турне

Снимка: Getty Images
Сподели

Били Айлиш предприема смели стъпки за насърчаване на опазването на околната среда чрез партньорството си с Google Maps. Когато световното ѝ турне „Happier Than Ever“ стартира през септември, феновете в 43-те града ще могат да използват Google Maps. Ще попитате защо? – За да разберат как да се придвижат екологично и да опитат много растителни вкусотии близо до концертните зали.

Платформата ще показва най-екологичните маршрути – с обществен транспорт, пеша или с колело. Дори когато шофирането е по-бързо, тя ще препоръчва тези опции, за да насърчи използването на транспорт с ниски въглеродни емисии, съобщават Billboard и Medium.
Снимка: Copyright Evan Agostini/Invision/AP – Canva
На няколко спирки от турнето като Атланта, Балтимор, Чикаго и други, Google Maps ще включва списък с места, избрани от Айлиш. Там всеки посетител може да се наслади на разнообразие от веган сандвичи и други лакомства.
Изпълнителката вярва, че посещавайки нейния концерт, почитателите ѝ ще намалят своя отпечатък върху природата. Според нея
малките индивидуални действия могат да донесат колективна полза за планетата.

Чрез използването на Google Maps всеки получава лесен достъп до екологични ресурси по време на нейните концерти. В предишно интервю за Billboard Били Айлиш и майка ѝ Маги, основателка на организацията с нестопанска цел за растителна храна Support + Feed, обсъдиха

интегрирането на баланс между социалните и екологичните принципи в професионалния ѝ път.

Макар да признава, че активизмът може да бъде предизвикателство, Били Айлиш вярва, че хората имат избор. Тя е на мнение, че те могат или да не правят нищо и да се примирят с обречеността, или активно да търсят начини да опазят лицето на планетата такова, каквото го познаваме. Именно това е посланието, което тя се надява да разпространи чрез своята музика и партньорства.

Последвайте ни в:

Актуално

Избрано за вас