Боб Дилън издава комплект от 27 диска със записи от турне

Снимка: AP

Боб Дилън издава комплект от 27 диска със записи от турне

Снимка: AP
Сподели

Феновете на Боб Дилън ще получат възможността да преживеят отново концертното му турне с The Band през 1974 г. Музикантът издава  бокс сет с 27 диска, пише Associated press. Те ще включват пълни записи на 27 от 40-те концерта от това турне.

Това е сценичното завръщане на Дилън на сцената с групата,

с която той създава някои от най-запомнящите се свои музикални произведения. Columbia Records/Legacy Recordings обявиха във вторник, че комплектът ще бъде издаден на 20 септември и ще се продава на цена 129,98  долара.

Снимка: AP

В кутията са включени около 417 неиздавани досега изпълнения, съобщиха от звукозаписната компания. Феновете, които искат малко по-ограничена бройка, могат да си купят кутия с три албума с акценти на винил.

Тя определено е за завършени изпълнители: Комплектът ще съдържа 21 различни версии само на „Lay Lady Lay“. Вече имаше концертен албум с песни от това турне, „Before the Flood“, който излезе през 70-те години на миналия век.

Дилън никога не се е колебаел да даде на феновете си възможност да го чуят. „The 1974 Live Recordings“ ще бъде едва третият по големина бокс сет – след издадената през 2013 г. колекция от 47 диска с пълни албуми и комплекта от 36 диска, отразяващ турнето на Дилън и групата през 1966 г.

Последвайте ни в:

Актуално