BTS стават герои в комикс

Снимка: AXELLE/BAUER-GRIFFIN/FILMMAGIC

Нов комикс описва възхода на южнокорейската музикална сензация BTS и скорошното им преминаване към военна служба.

TidalWave Comics добави книгата от 22 страници към своята поредица FAME. Те целят да поставят под светлината на прожекторите живота на музикалните изпълнители посредством комикси.

След дебюта си през 2013 г.

BTS се превърнаха в световна сензация

с жизнерадостните си хитове и социалните си кампании, насочени към овластяването на младите хора.

Комиксът ще разкаже тяхната житейска история – от стартирането на тяхната музикална кариера. Поредицата ще премине и през превръщането им в едни от най-слушаните и обичани звезди. Не на последно място тя ще представи и как седемте звезди решават да се включат в редиците на южнокорейската армия.

Всички дееспособни мъже в Южна Корея на възраст между 18 и 28 години

трябва да служат в армията за период от 18 до 21 месеца.

Изискването е част от усилията на страната да се защити от Северна Корея, чийто лидер неколкократно е изтъквал, че разполага с ядрени оръжия.

Законът обаче има и своите изключения. Олимпийски медалисти и носители на награди за класическа музика са били освобождавани от военна служба или времето им, прекарано в армията, е било намалявано. Някои законодатели призоваха

BTS също да бъде освободена.

През декември 2022 г. най-възрастният член на групата – Джин, се присъедини към армията. Останалите бързо го последваха, като последните трима започнаха службата си миналия месец.

Комиксът предстои да се появи в хартиен и дигитален формат на 10 януари.

Актуално

Избрано за вас