D2 на 25: Приливна вълна поп и рок “заля” НДК

Снимка: Eli Deli

D2 на 25: Приливна вълна поп и рок “заля” НДК

Снимка: Eli Deli
Сподели

Всичко започва преди 25 години с едно ясно послание – “Не мога да спра да те обичам”. Още оттогава времето сякаш е спряло. Със същите плам, хъс, енергия и талант като тези от деня на основаването си D2 “взривиха” зала 1 на НДК.

Юбилейният им  концерт откри не кой да е, а младата певица Росита. Тя представи пред многохилядната публика свои авторски парчета, по които е работила с основателя на групата Димитър Кърнев. Преди началото на изпълнението си тя шеговито се обърна към публиката с думите “Знам, че не съм това, което очаквате”. Всъщност обаче грешеше – от кого, ако не от формация от ранга на D2 би се очаквало да предостави поле за изява на млади творци? Нежният ѝ глас, акомпаниран от класическа китара, беше посрещнат топло от публиката, но в същото време и някак нетърпеливо.

Снимка: Eli Deli

Тъмнина, вълнение, екшън…всички в залата бяхме притихнали в очакване на първо изпълнение на D2 за вечерта. Приливна

вълна от светлина  и музика “заля” залата,

а на “гребена” ѝ бяха Димитър Кърнев (китара), Александър Обретенов (бас китара), Васил Вутев (ударни), Дичо Христов (вокали).

Важно е да се отбележи, че музикалната история помни четири албума на D2 и смяната на трима вокалисти. Това, което остава непокътнато през годините, обаче е емоцията, която групата подарява на своите фенове. 

По-малко от 4 минути отне на първите меломани да станат от местата си и да запеят с бандата. След още 2-3 песни мнозина вече танцуваха на пътеката. 

Ефектът на D2 върху публиката беше поразителен.

Може би именно това имат предвид хората, които казват, че за да пожънеш успех в дадена сфера, са необходими постоянство и огромна доза любов. 

Снимка: Eli Deli

“Енергията не се е променила, сякаш сме отново на 25”, казва с усмивка Дичо, който е член на групата в продължение на 6 години. От думите на членовете ѝ личи, че през десетилетията

D2 се превръща от група във второ семейство за тях,

а песните им – в тяхно потомство. 

“Поколенията си предават едно след друго хубавите неща и те остават”, категоричен бе и вторият вокалист на групата Дидо Каменов. 

Той, Дичо и новият певец на формацията – Радостин Василев,  си подадоха ръка и по време на празничния концерт. Заедно те изпълниха едни от най-големите хитове на групата,

оставяйки поне по “Две следи” в сърцата

на всеки един от присъстващите. 

Снимка: Eli Deli

При пристъпването на “Ледено момиче” на сцената цялата зала вече е на крака, а Дичо –

на колене пред публиката, благодарейки ѝ за любовта,

с която обсипва групата през годините. Думите му обаче сякаш се загубиха някъде сред бурните аплодисменти. В онзи момент в центъра на света беше само музиката, нищо друго нямаше значение. 

Специални гости на юбилейния концерт на D2, организиран от Artvent, бяха Владимир Ампов – Графа, Мария Илиева и Део. 

И както каза Графа – D2 са и ще продължат да бъдат вдъхновение, заради което силно се надяваме “Някой ден” отново да видим всички членове на групата на една сцена.

Актуално

Избрано за вас